Davayı geri çektik, ama yeniden açılabilir (II)

Davayı geri çektik, ama yeniden açılabilir (II)

DEVAM… ‘UND’yi peşkeş çekti’ suçlamalarını da yanıtlayan Başkan Ruhi Engin Özmen,  “Sektöre başkanlık yapmış birinin mevcut başkan...

DEVAM…

Davayı geri çektik, ama yeniden açılabilir (II)‘UND’yi peşkeş çekti’ suçlamalarını da yanıtlayan Başkan Ruhi Engin Özmen,  “Sektöre başkanlık yapmış birinin mevcut başkan ve yönetim kuruluna bu kadar ağır hakarette bulunma hakkı olmadığı gibi, böyle bir şeyi yakıştırmış olmasını da üzülerek karşılıyorum. UND Deniz tarafından yapılan şikayetle U.N Ro-Ro’nun 841 bin TL ceza aldığı ortada. Bu cezayla ilgili UND kasasına girecek bir kuruş yoktur, tamamı devlete ödenecektir. Biz, mevcut yönetimin yasal bilgisi olmadan yetkisizce açılmış davanın geri çektirilmesi hususunda çok çaba sarfettik. Bugün, UND Deniz’in yetkisi olmayan yönetim kurulundakilerce açılan davanın geri çekildiğini söyleyebilirim. O davanın geri çekilmiş olması davadan vazgeçilmiş olması anlamına gelmiyor. UND Deniz’in önünde her zaman U.N Ro-Ro aleyhine tazminat davası açma hakkı saklıdır. Ancak, bunun şartları vardır. Bu yönetim U.N Ro-Ro ile bir yönetim satış anlaşması yapmıştır. Satış anlaşmasının şartlarına göre, dava açılabilmesi için belli süreçleri takip etmek gerekir. Ortada kesinleşmiş bir karar yokken, yangından mal kaçırır gibi, bu protokolü bozmak çabası niyedir? Bu davalar açılır ve yetki gaspı yapılırsa, bu davaları açanlarla mücadele de edilir. Bu yönetim de, açılmış olan davayı yok saydıracak kararlar aldı. Şu anda UND Deniz tarafından U.N Ro-Ro aleyhine açılmış bir dava yoktur. Ama açılma ihtimali de ortadan kalkmış değildir, sadece şartları vardır. Genel kurulda bu şartları konuşacağız. Kabul edildiği takdirde 70 milyon TL olduğu iddia edilen tazminat hakkının alınması da gündeme gelecektir” diye konuştu.

Davayı geri çektik, ama yeniden açılabilir (II)

UND’nin artık yabancı paydaşlarıyla da sıkı işbirliği içinde olduğunu ifade eden Özmen, huzur ve sükunu korumak için barış dilini kullanmak gerektiğinin altını çizerek, “İnsanların mesajlarını kalabalıkların önünde dillendirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu mesajlar, medya üzerinden verilmemeli. Sektörde manipülatif organizasyonların dışında bir çatlak olduğunu düşünmüyorum. Çetin Bey’in ‘Tertemiz bir UND Deniz teslim ettim’ sözünün de ne kadar gerçekçi olduğunu açıklamak isterim” açıklamalarından sonra şunları aktardı:

İFLAS ERTELEMEYİ ÇETİN BEY ALMADI

“Ne büyük bir gücün varmış da her şeyi yaptın teslim ettin. O zaman sorumluluğuna da katlanman gerek. O halde zararı da sen ettirdin derler adama… Bunu bir kavganın başlangıcı olsun diye değil, durum tespiti için söylüyorum. Madem bu kadar güç, kudret vardı elinde, niye haczin gelmesini durduramadın? O zaman ben bunu, milletle oynayarak ‘gücünü mü kanıtlıyorsun’  diye yorumlarım. Önemli olan giden hacze giden bilgisayarları getirmek değil, onları oradan göndermemektir. Başkanlık da, sorumluluk da bunu gerektirir. Ben yaptım, ben ettim. 5 yıllık iflas ertelemeyi ben aldım, şu kadar parayı ben verdim söylemleri, satır aralarında bir başkan mesajıdır. Ben de bilgiyi düzeltmek adına söylüyorum. UND Deniz’in iflas erteleme kararı, Çetin Bey’in ‘temiz’ sayfasıyla bize gelmedi. Bu bilgiyi düzeltip, nasıl alındığını anlatayım:

5 YIL İFLAS ERTELEME OLMAZ, 1 YIL SÜREYİ DE BİZ ALDIK

Celal Doluel’den teyit ettirebilirsiniz. İflas erteleme Celal Bey’in önerisiyle Avukat Burhan Asaf Şafak tarafından mahkemeye açılmış bir davadır. Ve o davanın iflas erteleme kararı ben başkan olduğumda alınmamıştı, sadece başvurusu vardı. İflas erteleme kararı, bu yönetimin aldığı bir karardır. Tarihi de 13 Ağustos 2012’dir. Süresi 1 yıldır. Yasal olarak 5 yıllık bir süre yoktur. İnsanları kandırmasınlar. Şu anda UND Deniz’in hiçbir kimseye borcu yoktur. Birkaç arkadaşımızın bonus biletlerinden doğan küçük alacakları dışında tertemizdir. Kayyım Hasan Bey, her UND Deniz’in kayıtlarını inceler ve rapor yazar. En son yazdığı raporda, UND Deniz iflas erteleme kararının süresi dolmadan bile hakim tarafından iflas ertelemeye gerek olmayan bir pozisyonda görülüyor. Çünkü, sadece  ve sadece yüzde 99.9 ortağı olan UND’ye borçlu. 19 Ocak’taki genel kurulda, üyeler UND Deniz’e alacaklarından feragat ettiğini bildirirse, UND Deniz’in büyük ortağına da borcu kalmamış olacak. Böylece ya tasfiye gidecek ya da şirket kapanacak.  İnsanları yanıltmamak gerekir. Kaldı ki, Burhan Asaf Şafak’a vekaleti bu yönetim kurulu vermiştir ve hala 5 bin TL borcumuz vardır.

DEVAM EDECEK…

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.