Damla Alışan: Tehlikeli madde taşımacılığı, deneyim ister

Damla Alışan: Tehlikeli madde taşımacılığı, deneyim ister

Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, uluslararası ve yurtiçi dökme olarak tehlikeli ve tehlikesiz her tür likit kimyasal madde taşımacılığı yaptıklarını belirterek, eğitim ve deneyimin önemini vurguladı.

Tehlikeli madde taşımacılığı alanında Türkiye ‘de pazarın en önemli oyuncularından biri olduklarını belirten Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, uluslararası ve yurtiçi dökme olarak tehlikeli ve tehlikesiz her tür likit kimyasal madde taşımacılığı yaptıklarını söyledi. Alışan Lojistiğin, uluslararası taşımacılık ve lojistik hizmetleri konusunda her alanda, her zaman öncü olmaya çalışan bir grup olduğuna dikkat çeken Damla Alışan, “Kurumsallaşmış Lojistik Şirketi “ vizyonu çerçevesinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Tehlikeli madde taşımacılığı alanında yatırımlarına hız kesmeden devam etiklerini vurgulayan Alışan, sektörde en önemli unsur olan tank konteyner yatırımlarına ise ihtiyaca bağlı olarak düzenli bir şekilde yapıldığına işaret etti.

Tehlikeli yük taşımacılığında en önemli faktör güvenlik

Gerekli eğitim ve deneyime sahip bir ekibin yanı sıra son teknolojik ekipmanlar olmadan yapılan temizleme işlemi, çevreye biyolojik ve kimyasal anlamda geri döndürülemez zararlar verebiliyor. Bu nedenle güvenlik Alışan Lojistiğin üzerinde titizlikle durduğu konuların başında geliyor. Damla Alışan, gelişmiş, modern ve çevreci tesislerinde Alışan Den Hartogh bünyesinde kimyasal taşıyan ekipmanları Avrupa standartlarında modern tekniklerle yıkama yaparak temizlediklerini ve çıkan atıkları özel arıtma sistemlerinde bertaraf ederek doğaya karışmasına engel olduklarını söyledi.

2005 yılına kadar Türkiye’de belli standartlar dâhilinde kimyasal tank temizleme hizmeti verebilen bir tesis bulunmadığını, sadece basit kimyasalları yıkayabilen, iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye olan olumsuz etkilerinin bilincinde olmayan temizlemeciler bulunduğunu hatırlatan Alışan, Alışan Lojistiğin tank temizleme işine girişini şöyle özetledi: “Temmuz 2005’te bu ihtiyacı ve boşluğu belli teknik standartlara göre kapatmayı misyon edinen Alışan Den Hartogh faaliyete başladı. Arıtma ünitesine de sahip olan tesis, Çevre Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı kanun ve yönetmeliklerine uygun olarak kuruldu ve işletmeye alındı. 2006 yılında Alışan Den Hartogh, yıkama işlemi sonrasında EFTCO (www.eftco.org) sertifikası olan E.C.D. (European Cleaning Document ) vermeye başladı.”

Alışan Den Hartogh SQAS, ISO 9001 ve ISO 14001 denetimlerinden geçmiş, CEFIC (European Chemical Industry Council  www.cefic.org)  tarafından akredite edişmiş ilk yıkama tesisi olduğunu vurgulayan Alışan, “Bu alanda tank konteyner, tanker ve IBC yıkama, ürün yüklü tank konteyner ısıtma (buhar, sıcak su), IMO 2,5- 5 yıllık periyodik test, tank konteyner tamiri, yedek parça, bakım servisi ve konteyner depolama hizmetleri sunuyoruz” dedi.

alisan-lojistik-gorsel-3.jpg

Konya’da tank yıkama tesisini hizmete açtık

Tank temizleme alanındaki yatırımlarına bu yılın Ocak ayında hizmete sundukları Alışan Konya tanker ve tank konteyner yıkama tesisleri ile devam ettiklerini belirten Alışan, yeni tesis hakkında şu bilgileri verdi: “7 bin metrekarelik alanda Ocak 2017 itibariyle hizmet vermeye başladı. Tesisin kurulumunda son teknoloji kullanıldı ve doğa ve çevre duyarlılığı en üst seviyede tutuldu. Konya tesisimizde tanker, isotank konteyner, IBC, varil gibi ekipmanların yıkanması, tanker ve isotank konteynerlerin ısıtılması,  konteyner ve IBC tamirleri, Iso ve Dry box konteyner depolama hizmetleri sağlıyoruz. Ayrıca kimyasal ve biyolojik arıtma tesisimizde mevcut”.

Öte yandan dökme sıvı hizmetlerinde dünyanın en büyük operatöründen VTG ile yaptıkları işbirliği anlaşması kapsamında firmalara yakın ve uzak mesafeli dökme sıvı taşımacılığı hizmeti sunduklarını söyleyen Alışan, “Etkin yönetim tarzımız ve uzun yıllara dayalı sektör tecrübemizin yanı sıra güçlü bir konteyner filosuna sahibiz. Yüksek bilgi akış hızımız ve hızlı tank tedarik yeteneğimiz de bu işbirliğinde bize oldukça yardımcı oluyor” dedi. 200’ün üzerinde ISO Tank konteyner ve 250 taşıyıcı ekipman ile hizmet verdiklerine dikkat çeken Alışan, tank konteyner temini konusunda alternatif kanallar geliştiğini, tank tedarikinde eskisi kadar büyük sıkıntı çekilmediğini sözlerine ekledi. 

Mustafa SALİH - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.