Daimler'den elektrikli otolara 20 Milyar Euro yatırım

Daimler'den elektrikli otolara 20 Milyar Euro yatırım

Daimler, Mercedes-Benz elektrikli otomobil üretiminin önünde çıkabilecek tüm engelleri, büyük yatırımlarla önceden çözüme ulaştırıyor.

Geleceğin taşıtlarının elektrikli araçlardan oluşacağı artık neredeyse herkes tarafından bilinen bir gerçek. Ülkelerin emisyon politikaları ve yasal düzenlemelerinin yanı sıra, dev otomotiv şirketleri de artık elektrikli taşıt üretimi için muazzam yatırımlar yapıyor.

Alman otomotiv üreticisi Daimler, yakın gelecekte elektrikli araç üretimini artıracağını ve bununla ilgili gerekli altyapıyı da hızla hazırladıklarını daha önce birçok defa duyurdu. Geçtiğimiz günlerde ise elektrikli araçların kalbi olan güç kaynakları bataryaların üretimleri ile ilgili çok önemli bir adım attı. Dünya çapında çok yüksek üretim kapasitelerine sahip olan marka, elektrikli otomobil üretimi için de gelecekte önüne çıkabilecek tüm engelleri şimdiden ortadan kaldırıyor.

İsimlerini resmi olarak açıklamadığı çok sayıda farklı batarya üreticisiyle kontrat imzalayan şirket, 2030 senesine kadar olacak tüm elektrikli araçlar için şimdiden batarya tedarik sorununu çözmüş oldu. Böylesine büyük bir yatırım için de dev bir meblağ ödeyen Daimler, 20 milyar euro'yu kasasından çıkardı.

Yapılan anlaşmaya göre şirket sadece zamanında ve hızlı tedarik sağlamış olmayacak; aynı zamanda her zaman dönemin son teknolojisi olan üretimlerden hızlı şekilde faydalandırılacak.

mercedes-elektrikli-oto3.jpegmercedes-elektrikli-oto2.jpeg

WEBTEKNO.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.