DAF, yılda 16 bin lira kazandıran serisini tanıttı

DAF, yılda 16 bin lira kazandıran serisini tanıttı

DAF daha fazla tasarruf, sağlamlık ve verimlilik vadeden aracı Yeni XF ve CF serisinin Türkiye tanıtımını İstanbul Park’ta gerçekleştirdi. Basın mensupları, müşteriler ve servisler için yapılan organizasyonda test sürüşü de yapıldı.

DAF yılda tek bir araçtan 16 bin lira tasarruf elde edilebilen uzun yol aracı yeni XF modelini ve CF modelinin Türkiye tanıtımını ve test sürüş etkinliğini yaptı. Krone ve Total işbirliği ile gerçekleşen etkinliğin ev sahipliğini DAF Trucks Türkiye Müdürü Gregor Van Der Mark yaparken, DAF Trucks Türkiye Bölge Satış Müdürü Ali Güler, Krone Ceo’su Rıza Akgün ile Total Direkt Satışlar Müdürü Erçin Arpacı da etkinlikte yer aldı.

Test sürüşü öncesi araçla ilgili bilgiler veren DAF Trucks Türkiye Bölge Satış Müdürü Ali Güler, sektörde performansı artırılmış ve masrafları azaltılmış araçların rağbet gördüğünü ve DAF XF’in bu ihtiyaçları gidermek için geliştirilmiş bir araç olduğunu söyledi. Düşük yakıt tüketimi, düşük bakım maliyeti ve yüksek ikinci el değeriyle DAF XF’in öne çıkan bir araç olduğuna işaret eden Güler, “Yüzde 7 daha az yakıt tüketimi, 100 kg. artırılmış istiap haddi ve maksimum çalışma süresiyle müşteri ihtiyaçlarının tamamını karşılıyoruz” dedi.

daf-krone2.jpgAli Güler, DAF XF ve CF modellerinde verimliliğe odaklandıklarını belirterek toplamda yüzde 7’ye varan bir yakıt tasarrufu sunduklarını aktardı. Güler sunumunda yakıt tasarrufunda elde edilen yüzde 7’lik rakamın tek bir araçta sahibine 3 bin Euro’luk tasarruf sağlayacağını söyledi. Araçların 100 kilogram daha hafif olması da yakıt tüketimini düşüren ve tasarruf elde edilmesini sağlayan gelişimlerden biri. Güler bunun tek bir araçta nakliyeciye kazancının 600 Euro olacağının bilgisini verdi. 100 bin kilometreye çıkarılan bakım aralığı ile servis giderlerinde de yıllık 250 Euro’luk bir tasarruf söz konusu olacak.

daf-gregor-002.jpgPaccar MX motorları; hava yönetimi, yeni ve daha da verimli bir turbo şarj, yeni bir EGR sistemi ve yeni bir valf çalıştırma sistemi kullanarak daha da geliştirilmiş. Daha yüksek sıkıştırma oranı ile yeni pistonlar, enjektörler ve enjeksiyon stratejileri olan yeni bir yanma sistemi geliştirilerek, ısıl verimi artırılmış. En düşük yakıt tüketim değerlerini elde etmek için, en yüksek mekanik verimliliği sağlamak amacıyla, yeni yüksek verimli değişken devirli soğutma, direksiyon ve yağ pompaları kullanılmış. Yeni tahrik hatlarını geliştirirken dikkate alınan önemli ilkelerden biri, sınıfındaki en iyi yakıt tasarrufu sağlamak için motor devrini düşürmek. Motorun devrini düşürmek için Paccar MX-11 ve MX-13 motorların maksimum tork değeri büyük oranda düşürülmüş ve 900 dev/dak'dan itibaren elde edilebiliyor. Ürün portföyünün en güçlü üyesi olan 390 kW/530 hp PACCAR MX-13 motor, 1000 dev/dak'da 2600 Nm tork üretiyor. 

daf-aerodinamik3.jpgVERİMLİLİK YENİ VİTES KUTUSU İLE DESTEKLENİYOR

En yeni nesil TraXon otomatikleştirilmiş şanzımanlar, yeni CF ve XF serisinde standart olarak sunuluyor. 12 vitesli model standart ve 16 vitesli model isteğe bağlı olarak alınabiliyor. Daha düşük sürtünme kayıpları, daha da hızlı vites büyütme kabiliyeti ve EcoRoll'un kapsamlı olarak kullanımı ile en düşük yakıt tüketimi elde ediliyor. Sessiz ve sarsıntısız çalışma ve hassas debriyaj çalışması da sürücü konforunu artırıyor. Şanzıman devir aralığının genişletilmesi, daha hızlı tahrik hatları kullanıldığında bile üstün manevra kabiliyeti sağlıyor.  

YÜKSEK VERİMLİ ARKA DİNGİL TASARIMLARI

Arka dingil tasarımları daha da geliştirilmiş ve tahrik hattı özelliklerine bağlı olarak yalnızca 1000 - 1040 dev/dak'da 85 km/saat seyir hızlarında 2,05:1'e kadar devir düşürme imkânı sunuyor. Yeni nesil arka dingil diferansiyellerinde tamamen yeni bir mahruti dişli ve pinyon tasarımı kullanılmış. Son derece düşük gürültü seviyeleri ile en yüksek dayanıklılık ve verimlilik amaçlanmış. En yeni teknolojilerin kullanıldığı taşlama işlemini içeren yeni üretim yöntemi, bunun elde edilmesinde büyük rol oynuyor. Arka dingillerde düşük viskoziteli yağlar ve daha düşük yağ seviyelerinin kullanılması ve düşük sürtünmeli poyra rulmanları da yüksek yakıt verimliliğine katkıda bulunuyor.  

GELİŞMİŞ GÜÇ AKTARMA SİSTEMİ YAZILIM ÖZELLİKLERİ

Yeni CF ve XF tamamen yeni bir elektrik ve elektronik yapıya kavuşmuş. Özel bir tahrik hattı entegrasyonuna ayrılmış yeni bir araç kontrol ünitesi eklenmiş. Bu ünitede Dynamic Cruise (Dinamik Seyir) gibi gelişmiş EcoRoll ve Hız Sabitleyici işlevleri bulunuyor. Bu yeni özellik, hız sabitleyici sistemini farklı sürüş koşullarına göre uyarlıyor. Tahmini Hız Sabitleyici ve EcoRoll'un daha da entegre hale getirilmesi sayesinde PCC, artık yokuş yukarı çıkarken EcoRoll'u daha erken bir aşamada etkinleştirebiliyor.  

GÜÇLENDİRİLMİŞ MOTOR FRENİ

Motor performansının yanı sıra, Paccar motor freninin performansı da geliştirilmiş. Paccar MX-11 motorun maksimum frenleme gücü 320 kW’tan 340 kW gibi çok büyük bir değere çıkarılmış. Dahası, 1000 ile 1500 dev/dak'daki frenleme kuvveti yüzde 20 artmış. MX-13'ün maksimum frenleme gücü 360 kW üzerinde ve önemli bir aralık olan 1200 - 1500 dev/dak arasında frenleme gücü yüzde 30'a kadar artmış. Düşük devirlerdeki etkileyici frenleme gücü sayesinde daha az vites değiştirmek gerekiyor ve sürücü konforu da Pacaar Motor Freninin performansından yararlanıyor.  

daf-aerodinamik2-002.jpgVERİMLİLİĞE AERODİNAMİK KATKI

Mümkün olan en düşük yakıt tüketimini elde etmek için araç aerodinamik özellikleri CF ve XF'teki yeni güneşlik ile geliştirilmiş. Ayrıca yeni XF'te kamyon çevresinde, motor bölmesine kadar ve motor bölmesi de dâhil olmak üzere en iyi aerodinamik özellikleri sağlamak için ızgaranın arkasında tekerlek davlumbazı uzantıları ve akış kılavuzları kullanılmış. Yeni ızgaradaki kapatma parçaları sürtünmeyi azaltıyor ve mümkün olan en iyi aerodinamik özelliği sağlamak için kabin ile şasi arasında yeni boşluk kapatma parçaları bulunuyor.   Verimli taşımacılık ve sürücü konforu konusunda yeni bir standardı temsil eden yeni nesil CF ve XF kamyonlar; motor teknolojisindeki ilerlemeler, yeni tahrik hatları ve aerodinamik optimizasyonlar sayesinde yüzde 7'ye kadar daha düşük yakıt tüketimi sunuyor. Yeni DAF Connect filo yönetim sistemi sayesinde daha da büyük verimlilik artışları sağlanabiliyor. Yeni nesil CF ve XF modellerinde ayrıca daha yüksek taşıma kapasitesi için daha düşük ağırlık ve en yüksek sürücü konforu ve çekici görünüm için güncellenmiş iç ve dış tasarım gibi özellikler bulunuyor.    

DAHA FAZLA KAZANÇ İÇİN DÖRT DÖRTLÜK YENİLİK

 1-Yüzde 7 daha düşük yakıt tüketimi –

PACCAR MX-11 ve MX-13 motor yenilikleri -Yeni verimli TraXon otomatikleştirilmiş şanzıman -Daha hızlı oranları olan, yeni, yüksek verimli arka dingiller -Gelişmiş güç aktarma sistemi yazılım özellikleri -Aerodinamik optimizasyonlar

2-Daha yüksek taşıma kapasitesi için 100 kg'a kadar daha hafif -Yeni kompakt Egzoz Son İşlem Sistemi 3-Maksimum çalışma süresi -100.000 km'ye varan servis aralıkları -Birinci sınıf kasa yapımcılarının dostu

4-En yüksek taşıma verimi için DAF Connect filo yönetim sistemi

riza-akgun-004.jpgKrone CEO’su Rıza Akgün: 110 yıldır müşterilerimize hizmet sunuyoruz. Almanya dışında tek üretim tesisimiz Türkiye’de ve 2012 yılından beri Tire’de üretim yapıyoruz. Aynı zamanda burada şasi üretimine de başladık.

ercin-arpaci.jpgTotal Direkt Satışlar Müdürü Erçin Arpacı: Global anlamda önde gelen iki şirketin DAF ve Total’in bir işbirliği bulunuyor. DAF’ın tüm motorları ve dişli takımları için özel ürünler sunuyoruz.

KAYNAK: TRANSMEDYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.