DAF, Uzatılmış Menzilli CF Electric modelini sunuyor

DAF, Uzatılmış Menzilli CF Electric modelini sunuyor

DAF Trucks, VDL E-Power teknolojisine sahip DAF CF Electric'in menzilini 200 kilometrenin üzerine çıkararak elektrikli tahrik hatlarının geliştirilmesinde bir sonraki adımı atıyor.

DAF, tamamen elektrikli kamyonların geliştirilmesinde ve satışında ön planda yer alır. CF Electric'in ilk modellerinin saha çalışma testleri 2018 yılında Hollandalı ve Alman müşterilerle başladı. Ardından yeni yazılım ve yeni bir kumanda tablosu ile donatılmış ikinci nesil geçen yıl satışa sunuldu.

Çekici ve kamyon
DAF CF Electric; genel dağıtım gereksinimleri, süpermarketlere ürün tedariki ve atık toplama gibi uygulamalarda şehir içi bölgelerde sıfır emisyon ve sessiz kullanım için idealdir. DAF şu anda CF Electric'i 4x2 çekici olarak (GCW: 37 ton) ve maksimum manevra kabiliyeti için yönlendirilen öndeki arka dingilli 6x2 kamyon olarak (GVW: 28 ton) sunmaktadır.

Kanıtlanmış ve güvenilir teknoloji
En yeni nesil CF Electric araçlar, önceki nesillerin kanıtlanmış güvenilirliği ve kullanıcı dostu özellikleri dikkate alınarak geliştirilmiştir. Geçerli nesle, 350 kWh (315 kWh etkin kapasite) kapasiteye sahip lityum iyon akü grubu eklenmiştir. Yeni akü grubu, daha güçlü olmasının yanı sıra çok daha hafiftir. Ağırlığı 700 kg kadar azalmıştır. Bu azalma doğrudan daha fazla yük kapasitesi demektir.

Akü jele gömülüdür; bu nedenle hava şartları ne olursa olsun sıcaklığı her zaman 25-40 Santigrat derece arasında kalır. Böylece akü grubunun dayanıklılığı ve tutarlı performans seviyesi desteklenir.

Elektrik gücüyle günde 500 kilometre
Aynı boyutlarını koruyan akü grubunun artan kapasitesi sayesinde CF Electric, artık önceki nesillere kıyasla iki kat daha yüksek olan 200 kilometreden fazla bir menzile sahiptir. Akünün tamamen şarj edilme işlemi, genellikle kamyonun ana merkezinde yapılır ve 300 kilowatt kapasiteli bir şarj istasyonu kullanılarak yaklaşık 75 dakika sürer.


Yükleme/boşaltma sırasında veya sürücü mola verdiğinde akü yeniden şarj edilirse DAF CF Electric kullanırken yalnızca elektrik gücüyle günde 500 kilometre sürüş yapmak mümkündür. Bu, kamyonun üretkenliği ve verimliliği açısından çok avantajlıdır.

Satın alma ve kullanım ile ilgili özel tavsiyeler
Elektrikli araçların kullanılması, müşterinin özel bir yaklaşımını gerektirir. Bu nedenle DAF, müşterilerine araçları için en verimli planı oluşturmalarına yardımcı olmak amacıyla gelişmiş rota simülasyon modelleri aracılığıyla destek sunar. Ayrıca akünün akıllı ve verimli bir şekilde şarj edilmesi konusunda faydalı tavsiyeler verir. Bunlara ek olarak DAF, VDL gibi belirli tedarikçilerle birlikte optimum şarj altyapısı konusunda tavsiyeler de sunar. 

Eylül ayında satışta
Uzatılmış menzilli CF Electric, Eylül ayında satışa sunulacak ve teslimatın 2021 yılının ilk aylarında başlaması bekleniyor.       

"İleri yönde önemli bir adım"
DAF Ürün Geliştirme Müdürü Ron Borsboom, "Yeni CF Electric, daha uzun menziliyle elektrikli kara yolu taşımacılığındaki lider konumumuzu güçlendiriyor. Bu kamyon, şehirlerimizde hava kalitesini iyileştirme ve CO2 emisyonlarını azaltma yönündeki talebin artması üzerine geliştirilmiştir. Sadece elektrik gücüyle günde 500 kilometre, taşıma operatörleri için oldukça uygun." diyor.

daf-teknik-ozellikler.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.