DAF Trucks’a “fabrika güvenlik” ödülü

DAF Trucks’a “fabrika güvenlik” ödülü

DAF Trucks, çalışanlarını iş yerindeki kaynak dumanlarına ve diğer tehlikelere karşı proaktif bir şekilde koruduğu için "Incentive Trophy"ye layık görüldü.

Hollanda'da her yıl üç binden fazla insan çalışırken maruz kaldığı zararlı maddeler nedeniyle hayatını kaybediyor. LAN ve mühendislik danışmanlık firması RPS Nederland, çalışanların ve işverenlerin güvenlik bilincini artırarak trafik kazalarından beş kat daha fazla ölüme neden olan bu durumu azaltmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda da kullanılan ortak bilgi platformu "Opgelucht" ("Rahatlama") aracılığıyla 2020 yılından itibaren her yıl ödül verilmesi planlanıyor. 

Kaynak dumanlarına karşı koruma
Bu yıl "Incentive Trophy"nin sahibi, işçilerini kaynak ve lehimleme işlemleri sırasında açığa çıkan gaz, duman ve parçacıklara, genel adıyla kaynak dumanlarına karşı korumaya yönelik tutumu sayesinde DAF oldu. Bu dumanların solunması akciğer hastalığı gibi kronik hastalıklara neden olabilir. DAF'a göre bu durum en yeni araçlara, en iyi havalandırma sistemlerine, güvenli bir çalışma ortamına ve çalışan eğitimine sürekli olarak yatırım yapılması için yeterli bir neden.

Hava kalitesinin titizlikle izlenmesi
LAN ve RPS, aynı zamanda DAF'ın kaynak dumanlarını titizlikle izlemesinden de övgüyle bahsetti. İzleme işlemlerinin titizlikle yürütülebilmesinin nedeni, düzenli ölçümlerin yanı sıra aralarında havalandırma sistemlerinin düzgün çalışıp çalışmadığını sürekli olarak kontrol etmelerine olanak sağlayan özel bir kontrol paneli olmak üzere çeşitli araçlar kullanarak çalışanların izleme süreçlerine etkin bir şekilde dahil olmalarıdır.

"DAF'ın bu tutumu örnek alınmayı hak ediyor"
DAF'ın bu ödüle layık görülmesinin temel nedeni kaynak dumanlarıyla başa çıkmak için kullandıkları yöntemlerdir. "Opgelucht" bilgi platformuna göre DAF'ın güvenliğe ilişkin bu tutumu herkes tarafından örnek alınmayı hak ediyor. Fabrikadaki her departmanın kendi "Güvenlik Liderleri" var. Bu kişiler, güvenli davranış konusunda meslektaşlarına rehberlik etme ve yeni koruyucu ekipmanlar ile çalışma prosedürlerini test etme görevlerini üstlenmektedir. Ayrıca burada üretim personeli, ancak bir dizi güvenlik sorusunu doğru yanıtladıktan sonra çalışmaya başlayabiliyor. Çalışanlar, kendilerinin ve meslektaşlarının güvenliğini gözetmeleri ve otomatikleştirilmiş bir prosedür izleyerek tehlikeli durumları veya olası kazaları bildirmeleri konusunda etkin bir şekilde teşvik ediliyor.

"Evinize sağ salim dönün"
DAF Trucks'ın Operasyon Müdürü ve yönetim kurulu üyesi Jos Habets, "Bu ödül, DAF bünyesindeki herkesin iş yerimizi mümkün olduğunca güvenli tutmak için ortaya koyduğu çabaların bir sonucu. Ayrıca sürekli olarak yeni ekipmanlara, aletlere ve süreçlere yatırım yapmamızın iyi bir nedeni var: DAF'ta, çalışanlarımızın gün sonunda evlerine sağ salim dönmesinden daha önemli hiçbir şey yok."

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.