DAF Driver Challenge 2022’de şampiyon Macaristan’dan

DAF Driver Challenge 2022’de şampiyon Macaristan’dan

Avrupa'nın dört bir yanından 15 adayın yarıştığı DAF Driver Challenge 2022'nin kazanını belli oldu. Goodyear test alanında yapılan yarışmayı Macaristan'dan Gábor Szabados kazandı.

DAF’ın en iyi sürücüleri belirlemek için yaptığı DAF Driver Challenge 2022’de dereceye girenler belli oldu. Yarışma Goodyear'ın Lüksemburg'daki etkileyici test sahasında yapılırken yarış heyecan verici çekişmeye sahne oldu. Uluslararası yarışta birinciliği Macar Gábor Szabados, ikinciliği Fransasız Pierre Emmanuel Huet üçüncülüğü ise Romen Emanuel Mezei elde etti.

Yarışmacılar, Yeni Nesil DAF kamyonlar ile mesleki ve dağıtım uygulamalarına yönelik yepyeni DAF XD’nin direksiyonuna geçerek becerilerini sergilediler.

15 adayın mücadele ettiği yarışmanın birincisi 32 yaşındaki Macar Gábor Szabados, “Şu anda ne kadar mutlu olduğumu tarif edemem” dedi. Szabados, rekabetin oldukça üst seviyede olduğunu belirterek tüm yarışmacıların sınırlarını zorlamak zorunda kaldığını belirterek, "Elektrikli kamyon kullanmak benim için tamamen yeni bir deneyimdi ve itiraf etmeliyim ki çok sevdim!" diye konuştu.

1-gabor-szabados-is-daf-driver-challenge-champion-2022.jpgAvrupa'nın en iyisi

Toplam 1.000'den fazla yarışmacı ile başlayan DAF Driver Challenge, 2021'de 20 ülkedeki ulusal etkinliklerle başladı. Yapılan elemeler sonrasında finale 15 kamyon sürücüsü kaldı. Jüri, yarışmacıların performansını her aşamada dikkatle izledi.

harald-seidel-ngd.jpg'Kamyoncu gerçek zanaatkardır'

DAF Trucks Başkanı ve Jüri Başkanı Harald Seidel yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Mükemmel bir kamyon sürücüsünün harika bir beceriye ihtiyacı var. Bu final bunu bir kez daha doğruladı. Yalnızca bilgi, deneyim, beceri, özveri ve soğukkanlı düşünceyi birleştirenler kamyonlarının performansını maksimuma çıkarabilir. DAF olarak kamyon şoförlerinin gerçek birer usta olduğunu ve podyumda olmayı hak ettiğini gerçekten düşünüyoruz!”

richard-zink-ngd.jpg'Bir aracın potansiyelini ortaya çıkaran sürücüdür'

DAF Trucks Pazarlama ve Satış Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Richard Zink ise “Pazar lideri olan; verimlilik, güvenlik ve sürücü konforu sunan kamyonlar üretiyoruz. Ancak, bir aracın potansiyelini ortaya çıkaran, direksiyonun arkasındaki kadın veya erkektir. Bu nedenle kamyonlarımızı sürücüyü düşünerek geliştiriyoruz. Avrupa'nın en iyi sürücülerinin, ödüllü araçlarımızın direksiyonunda olağanüstü becerilerini sergilediğini görmek etkileyiciydi" açıklamasında bulundu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.