DAF, Avrupa pazar payını yükseltti

DAF, Avrupa pazar payını yükseltti

DAF Trucks NV Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ron Bonsen yaşanan küresel krizin Avrupa'da satışlarda çok ciddi düşüşlere neden olduğunu...

DAF Trucks NV Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ron Bonsen yaşanan küresel krizin Avrupa'da satışlarda çok ciddi düşüşlere neden olduğunu söyledi.

Bonsen, DAF'ın 2008'de pazar payını artırmaya devam ettiğini ve 16 ton üstü kamyon piyasasında Avrupa'da pazar payının yüzde 14,1'e yükseldiğini kaydetti. DAF ürünlerinin güçlü performansı ile güvenilir olması ve kullanım esnasında düşük işletme maliyeti olduğunu vurgulayan Bonsen, DAF ürünlerinin yüksek ikinci el değerinin bulunduğunu ve DAF'ın tüm Avrupa'da güçlü satış sonrası teşkilatı sayesinde tüm ihtiyaçları anında karşıladığını aktardı.

Bu sayede DAF'ın pazar payını artırmaya devam ettiğini belirten Bonsen, "Şu anda DAF'ın pazar payı Avrupa da yüzde 14,1 seviyesine gelmiştir" dedi.

TIRSAN ile 1995 yılında imzalanan münhasır distribütörlük anlaşmasının 14. yıldönümünde Türkiye'ye gelen Bonsen, dünyada yaşanan otomotiv krizini değerlendirdiği konuşmasında, "Güçlü şirketler ve müşterilerine yakın olanlar bu krizden daha kolay çıkacaklardır" diye konuştu.

Bonsen, DAF ile TIRSAN'ın satış ve satış sonrasındaki işbirliğini daha yakın sürdürerek ve ortak çözümler üreterek krizden başarıyla çıkmayı planladıklarını aktardı.

Tırsan Treyler Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise 1999 ve 2001 senelerinde yaşanan krizlerde de uluslararası nakliye ve yurtiçi karayolu taşımacılığında müşterileriyle güçlü ve iyi ilişkileri olan firmaların krizi en az hasarla atlattıklarını belirterek, Tırsan'ın 32 yıldır Türk kara taşımacılığıyla çok yakın işbirlikleri sonucu, müşteri-satıcı ilişkisinden öte bir iletişim ve paylaşım içinde oldukları taşımacıların krizi daha kolay atlattığını ifade etti.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.