Costa’nın yeni ana limanı İstanbul

Costa’nın yeni ana limanı İstanbul

Costa Cruise Line, İstanbul'u ana liman ilan ettiCarnival Cruise Line Group bünyesinde hizmet veren ve 35 bin 366 yolcu kapasiteli 15 gemisi bulunan Costa Cruise...

Costa Cruise Line, İstanbul'u ana liman ilan ettiCarnival Cruise Line Group bünyesinde hizmet veren ve 35 bin 366 yolcu kapasiteli 15 gemisi bulunan Costa Cruise Line, Akdeniz çanağında yapacağı bazı turları İstanbul merkezli gerçekleştireceğini ilan etti.

Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketi Carnival Cruise Line markası İtalya merkezli Costa Cruise Line şirketi, İstanbul’u ana liman ilan etti. Şirket İsrail’in Hayfa kentinden düzenlediği turları durdurdu, firmaya ait 4 Cruise gemisi, Hayfa yerine turlarına İstanbul’dan başlayacak.

Bir gemisinin ana limanı olarak İstanbul’u ilan eden Costa şirketinin Türkiye Genel Müdürü Saltuk Kocabaş, "Bugüne kadar cruise şirketleri Türk limanlarını sadece durak olarak kullanıyordu. İlk defa cruise seyahati Türkiye’den başlamış olacak, binlerce zengin cruise yolcularının İstanbul’da buluşması, Türk Turizmine inanılmaz bir katkı sağlayacak. Gemilerin İstanbul’da 1 gece 2 gün kalacak olması yolcuların İstanbul’da geçireceği zaman ve döviz anlamına geliyor" dedi.

Her biri 500 milyon Euro ile 750 Milyon Euro arasında değişen 14 lüks cruise gemisiyle hizmet veren Costa, yılda 2 milyona yakın turisti taşıyor.

Şirket İsrail’in Hayfa kentine düzenlediği turları durdurdu, Hayfa yerine İstanbul alındı. Şirket İsrail’in Hayfa kentinden düzenlediği turları durdurdu, firmaya ait 4 Cruise gemisi, Hayfa yerine turlarına İstanbul’dan başlayacak.

Costa firmasının 15 cruise gemisinden biri olan "Costa Classica" adlı dev yolcu gemisinin de önümüzdeki Temmuz ayından itibaren İstanbul’a geleceği ve seferlerine İstanbul’dan başlayacağı belirtildi. Böylece tüm dünyanın zengin Cruise turisti, İstanbul’a gelerek seferlere İstanbul’dan katılacak.

Türk personelin de görev yapacağı "Costa Classica" da, Türk usulü kahvaltı ve rakı da ikram edilecek.

Costa şirketinin Türkiye Genel Müdürü Saltuk Kocabaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Şirketimiz önümüzdeki Temmuz ayından itibaren bir gemisinin ana limanı olarak İstanbul’u belirledi. Geminin düzenleyeceği seferler Temmuz ayından başlayarak dünya sezonu boyunca devam edecek. Daha önce hiçbir cruise firması bunu yapmadı. Türk limanları her zaman bir durak olarak kullanıldı. İstanbul’dan başlayacak seferlere katılmak için Türkiye’ye gelecek olan cruise yolcularının İstanbul’da buluşması Türk turizmine inanılmaz bir katkı sağlayacak. Geminin sefer başında bir gece iki gün İstanbul’da kalacak olması yolcuların İstanbul’da geçireceği zaman ve döviz anlamına geliyor" dedi.

Türkiye’de yapılan hesaplamalara göre yılda 60-65 bin yolcunun cruise seyahatine çıktığını söyleyen Saltuk Kocabaş, "Hedefimiz bu rakamı 80-100 bin kişiye çıkarmak. Cruise seyahatleri sanıldığı kadar pahalı değil. 5 yıldızlı bir tatil köyünde bir haftada harcayacağınız parayla hem tatil yapıp hem de 3-4 ülke görülebilir. 3 gün ile 121 gün arasında değişen sürelerde yapılan Cruize seyahatlerinden biri seçilebilir. Cruise seyahatlerinde kullanılan gemilerin ortalama 300 metre olduğunu söyleyen Saltuk Kocabaş, "Buradaki en büyük problem gemilerin çok büyük olması. Bu nedenle şu anda kullanılan Salıpazarı limanı yetersiz kalıyor. Yolcuların İstanbul’a geldiklerinde gemiden inerken karşılaştıkları liman yetersizliği Türkiye’nin imajına yakışmıyor. Türkiye’nin her geçen gün artan Turizm potansiyeli karşısında bu liman artık ihtiyaca cevap vermiyor. Hazırlanan projeler var ancak yapım aşamasına geçmiş bir proje şu an bulunmuyor" dedi.

Costa cruise şirketinin İtalya’nın Savona kentinde bulunan ana liman terminal binasının günde 12-15 bin yolcuya hizmet verebildiğini söyleyen Saltuk Kocabaş "Başta İstanbul olmak üzere İzmir, Kuşadası gibi turistlik yerlere pasaport ve gümrük işlemlerinin hızla yapıldığı bu tarz limanlar yapılıp, var olan turizm potansiyeli ortaya çıkarılabilir" dedi.

Öte yandan Costa şirketinin aldığı kararla İsrail’in Hayfa limanına gidecekken yapılan rota değişikliği ile İstanbul’a gelen 290 metre uzunluğunda Costa Pacifica gemisi basına tanıtıldı. 3 bin 780 yolcu kapasiteli gemide 1100 personelin hizmet verdiği gemi adeta küçük bir ada nüfusuna sahip. Ultra lüks gemi 17 kat bulunurken, üst bölmede açık ve kapalı yüzme havuzlarının yanı sıra dev jakuziler bulunuyor.

İçinde bir alışveriş merkezi, tiyatro ve sinema salonlarının bulunduğu gemide futbol ve basketbol sahası bile var. Gemide 1000’er kişilik iki ana restoran, çok sayıda küçük restoran, barlar ve diskotek bulunuyor. 182 kişinin çalıştığı dev mutfakta içinde insan girebilen dev fırınlarda yolculara 24 saat aralıksız yiyecek ve içecek hazırlanarak servis ediliyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.