Çok TEHLİKELİ bu seminer kaçmaz!

Çok TEHLİKELİ bu seminer kaçmaz!

3E Akademi-İZMİR, ADR ve ADR mevzuatlarına uyum konusunda firmaların yapmakla zorunlu olduğu konular ile ilgili sadece firma sorumlularına yönelik 19 Aralık'ta 'ücretsiz' bir bilgilendirme semineri yapacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği 24.10.2014 tarihinde, 2880 nolu Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.


Tehlikeli madde faaliyet belgesinin düzenlenmesi 

Bu yönetmelik kapsamında ve “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesinin  Düzenlenmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönergesine” göre bir takvim yılı içersinde net 50 ton ve üstü tehlikeli mal kapsamındaki mallar ile işlem yapan dolduran, paketleyen, yükleyen, gönderen, alıcı, boşaltan ve tank konteyner / taşıbabilir tank işletmecisi olarak bu faaliyetlerden biri veya birden fazlası ile iştigal eden  işletmeler   “Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi (TMFB)”ni firmaları  adına  en geç  31 Aralık 2014 tarihine kadar almış olmaları gerekmekteydi. 01 Ocak 2015 tarihinden itibaren yol kenarı denetleme istasyonların da “Yol kenarı Denetimi Genelgesine “ (2014/TMKTDGM-02) göre başlayan denetimlerde bu belgesi olmayan firmalara idari para cezaları uygulanmaya başlandı. Bu idari para cezası 2016 yılı için 1162 TL’dir.  Aynı yönetmelik kapsamında Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi sahibi firmaların Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) istihdam etme veya tehlikeli madde güvenlik danışmanından hizmet alma zorunluluğu   30 Haziran 2015 tarihinden itibaren başlanmıştır. Ancak  22.05.2014 tarihindeki Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ’in Geçici 2 inci maddesi ile de bazı faaliyet türlerine 01/01/2018 tarihine kadar geçici bir muafiyet sağlanmıştır. Geçici muafiyet sağlanan bu faaliyet alanları;
 
•    Perakende satış yapan akaryakıt, LPG, CNG ve LNG istasyon işletmeleri ile LPG, CNG tüp satışı yapan işletmeler
•         Liman tesisleri ile hava yolu kargo terminalleri [denizyolu, havayolu taşımacılığı ]
•    Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre K1, K2, C1, C2, L1, L2, R1, R2 Yetki belgesi sahipleri
•    Kamu kurum ve kuruluşlarıdır. 
3E Akademi-İZMİR  olarak  yönetmelikler kapsamında bir zorunluluk olan ADR ve ADR mevzuatlarına uyum konusunda firmaların yapmakla zorunlu olduğu konular ile ilgili sadece firma sorumlularına yönelik  19 Aralık 2016 tarihinde saat 14.00-17.00 arasında İzmir Eğitim merkezinde ÜCRETSİZ bir bilgilendirme semineri yapacak.

LOJİPORT
 
 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.