Çobantur Boltas 2022’de insan kaynağıyla büyüyecek

Çobantur Boltas 2022’de insan kaynağıyla büyüyecek

Şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Mehmet Koçal, geçen yıl “önce çalışan” yaklaşımıyla hem çalışan memnuniyeti yarattıklarını hem de çalışan sayısını yüzde 28 artırdıklarını belirtti. Koçal, bu yıl da yüzde 20’lik bir artış hedeflediklerini kaydetti.

Pandemi sürecinin yükünü adeta sırtlayan sektörlerin başında gelen lojistik sektöründe insan kaynağının önemi daha da arttı. İnsan kaynakları süreçlerini doğru yöneten şirketler hem pandeminin etkisini daha az hissetti hem de büyüme hızını katladı. Sektördeki nitelikli iş gücü kadar geleceğin insan kaynağını oluşturmak da önem kazandı.

Lojistik sektörünün köklü markalarından Çobantur Boltas pandemi dönemindeki zorlukları, İnsan Kaynakları (İK) süreçlerini de dönüştürerek aştı. Şirketin İnsan Kaynakları Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi Mehmet Koçal geçen yıl kurumsal dönüşüm ve yeniden yapılanma başlattıklarını, bu kapsamda personel politikalarını da yenilediklerini söyledi.

Koçal, “Şirketlerin odağında doğal olarak her zaman müşteri vardır, karlılık vardır. Ancak bu noktada başarıya ulaşmanın yolu her zaman içerideki çalışanların mutluluğundan, memnuniyetinden geçer. Biz bu yaklaşımla hareket ediyor, çalışma arkadaşlarımızın beklentilerine, önerilerine ve yaklaşımlarına uygun politikalar geliştiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

Attıkları adımların ilk karşılığını, çalışanların değerlendirmeleri sonucunda Great Place To Work sertifikası olarak aldıklarını söyleyen Koçal, “önce çalışan” yaklaşımıyla, çalışanlarının motivasyonunun ve verimliliğinin artmasına büyük önem verdiklerini belirtti. Koçal, yeni uygulamalarla “Harika Bir İş Yeri” olma yolculuğunda daha çok yol kat edeceklerini dile getirdi.

Geçen Yıl Çalışan Sayısı Yüzde 28 Arttı

2021 yılında, şirketin stratejik amaçları doğrultusunda organizasyon yapısında değişikliğe gittiklerini hatırlatan Koçal, aynı zamanda hizmet çeşitliliğinin artması ve yeni yatırımlar nedeniyle de çalışan sayılarının bir önceki yıla göre yüzde 28 arttığını açıkladı.

Koçal, “Modern ve dijital insan kaynakları uygulamaları ile uçtan uca çalışan deneyimi yaratma, yetenekleri keşfetme, bağlılıklarını geliştirerek sürekli ve sürdürülebilir değer oluşturma vizyonumuzla insan kaynağımızla büyümeye devam edeceğiz.” değerlendirmelerinde bulundu.

İstihdam Yüzde 20 Artacak, Lojistiğe Genç Yetenekler Kazandırılacak

Genç yetenekleri şirkete ve sektöre kazandırmaya büyük önem verdiklerini anlatan Koçal, “Stajyer öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine destek olacak programlar gerçekleştiriyoruz. Yeni mezunları ise MT (Yönetim Stajyeri) programı ile uzman çalışanlarımızın liderliğinde yetiştirmeyi hedefliyoruz. Üniversitelerle iş birlikteliklerimizi artıracağız.” bilgilerini paylaştı.

Koçal, bu yıl için istihdamı yüzde 20 artırma hedefleri olduğunu belirtirken, ayrıca tüm çalışanların kişisel ve mesleki gelişimlerini sağlayarak lider olmalarına fırsat verecekleri Çobantur Boltas Akademi projesini başlatacaklarını da sözlerine ekledi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.