CMA CGM, Bollore lojistik birimini almak için 5,5 milyar dolar önerdi

CMA CGM, Bollore lojistik birimini almak için 5,5 milyar dolar önerdi

Fransız denizcilik grubu CMA CGM'nin (CMACG.UL) aile şirketi Bollore'un lojistik birimi için 5 milyar avro (5,48 milyar dolar) teklif ettiği bildirildi.

Bollore için bu anlaşma, nakit açısından zengin CMA CGM'ye uçtan uca nakliye hizmetleri ve tedarik zinciri yönetimi sunma teklifini güçlendirme şansı sunarken en büyük işiyle bağlarını kesmek anlamına gelir.

İşletme geçen yıl 7 milyar avrodan fazla gelir bildirdi ve 15.000 çalışanı var.Na kitsiz ve borçsuz olarak yapılan gösterge niteliğindeki teklifin haberi Bollore'un hisselerini yükseltti.

Bollore bunu denizcilik yayını Le Marin'deki bir raporun ardından açıkladı. Bollore yaptığı açıklamada, 8 Mayıs'a kadar CMA CGM ile özel görüşmelere başlamayı kabul ettiğini söyledi.

Başarılı bir işlemin, geri alım programı için teklif fiyatını hisse başına 25 euro cent artıracağını söyledi.

Kurucu Saade ailesi tarafından özel olarak kontrol edilen CMA CGM, son iki yılda yüksek navlun oranları ve doymuş tedarik zincirleri sayesinde kazançlarının arttığını gördü. Kârı , Air France-KLM'deki (AIRF.PA) hissesi de dahil olmak üzere bir yatırım çılgınlığını desteklemek için kullandı ve denizcilik rakipleri gibi lojistikte genişledi.

Milyarder Vincent Bollore'nin ailesi tarafından yönetilen Bollore, Bollore Africa Logistics işini geçen yıl 5,7 milyar avroya nakliye şirketi MSC Group'a sattı. Satış, Fransa'daki bir petrol ürünleri distribütörü olan Bollore Energy gibi varlıkların bırakılacağı holdingin kapsamını önemli ölçüde daraltacağından, Bollore'un gelirleri nasıl kullandığına dair soruları gündeme getirecek.

Bollore ayrıca ödemeli TV grubu Canal Plus'a ev sahipliği yapan Fransız medya devi Vivendi'nin (VIV.PA) en büyük hissedarı ve Universal Music Group'ta (UMG.AS) %18 hisseye sahip.

(Reuters)

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.