CleverShuttle, Toyota Mirai ile 5 milyon km yol yaptı

CleverShuttle, Toyota Mirai ile 5 milyon km yol yaptı

CleverShuttle filosundaki 45 Toyota Mirai, 5 milyon kilometrelik yol boyunca periyodik bakımların haricinde hiçbir tamire veya parça değişikliğine ihtiyaç duymadı.

Alman araç paylaşım servisi CleverShuttle, sıfır emisyonlu Toyota Mirai filosuyla beş milyon kilometrenin üzerinde yol kat ettiğini açıkladı. Böylelikle; iki buçuk yıllık süre içerisinde CleverShuttle, dünyadan aya gidip gelme mesafesini 6.5 kez kat ederek, dünyanın en çok kullanılan Toyota Mirai filosu unvanını aldı.

2017’nin Eylül ayında Hamburg’da 20 adet Toyota Mirai ile başlayan Toyota ve CleverShuttle filo işbirliği Almanya’nın çeşitli lokasyonlarında toplam 45 adede ulaştı. Bu süreç boyunca periyodik bakımların haricinde Toyota Mirai’ler hiçbir tamire veya parça değişikliğine ihtiyaç duymadan hizmet sunmaya devam etti.

Toyota Mirai ilk olarak 2014 yılında tanıtılırken, 2015’ten bu yana ise Avrupa’da da satışa sunuluyor. Hem bireysel kullanıcılar hem de filo müşterileri tarafından tercih edilebiliyor.

Hidrojen yakıt hücreli bir sedan olan Toyota Mirai, maksimum konfor ve en üst düzey çevreci sürüş sağlıyor. 154 HP güce sahip sıfır emisyonlu Toyota Mirai, ilerlemek için sadece hidrojene ihtiyaç duyuyor ve enerji gereksinimi yakıt hücresinde elektriğe dönüştürülüyor. Havaya sadece su buharı salımı yapan Toyota Mirai tek bir depoyla 500 kilometreye kadar yol alabiliyor ve yakıt deposu ise 3 dakikadan daha kısa bir sürede doluyor.

Toyota, bu yılın sonunda Japonya’da ikinci nesil Mirai’nin üretimine başlayacak. Yeni nesil Mirai, daha dikkat çekici tasarımıyla birlikte daha uzun menzil sunacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.