Çip krizi, Tofaş'a üretim arası verdirdi

Çip krizi, Tofaş'a üretim arası verdirdi

Dünya genelinde otomotiv sektöründe yaşanan çip krizinden etkilenen şirketlerden biri olan TOFAŞ, üretime bir süre ara vereceğini açıkladı.Firmada üretim bugünden itibaren duruyor.

Dünya genelinde otomotiv sektöründe yaşanan çip krizi, Türkiye’de de etkisini hissettirmeye başladı. Oyak Renault’dan sonra Tofaş da üretime ara verileceğini açıkladı.

19 Mart - 5 Nisan arası üretim duracak

Çip tedarikinde yaşanan problem sebebiyle Oyak Renault’nun ardından Tofaş’ın da üretime ara vereceği açıklandı. Şirketin yaptığı açıklamada Tofaş’taki üretimin 19 Mart ile 5 Nisan arasında duracağı ifadelerine yer verildi.

Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na açıklama yapan şirket, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle otomotiv sektörünü ve diğer sektörleri etkileyen bir elektronik bileşen olan mikroçip tedarikinde sorun yaşandığı belirtildi. Açıklamanın devamında, bahsi geçen mikroçip tedarikinden Tofaş şirketinin de etkilendiği ve mikroçiplerin bazı parçalarının yurdışından tedariki konusundaki aksamalar nedeniyle 19 Mart ile 5 Nisan arasında fabrikalarında üretim faaliyetlerine ara verileceği açıklandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.