Çinli JD.com, taşımacılıkta Blockchain’e katılıyor

Çinli JD.com, taşımacılıkta Blockchain’e katılıyor

Çinli perakende ve internet devi olan JD.com, BiTA üyeleri olan UPS, FedEx, Penske gibi firmaların dahil olduğu uluslararası nakliye firmalarıyla Blockchain teknolojisinin bilgi ve uygulamalarını paylaşmak amacıyla birliğe katıldığını açıkladı.

BiTA, küresel nakliye ve lojistik şirketleri için Blockchain standartlarını geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla kuruldu.

Duyuru, 2017 yılında kurulan JD Logistics’in birlikteki ilk Çin lojistik şirketi olduğunu söyledi. Şirket, tedarik zincirlerinin optimizasyonunda sınır ötesi lojistik ve iletişimde Blockchain’i kullanmayı planladığını söyledi.Ayrıca sektördeki teknoloji ile işbirliğini geliştirmeye yardımcı olacağını da ekledi.

Haberler, nakliye devi FedEx’in BiTA üyeliğini ilan etmesinden bir gün sonra geldi.

Blockchain teknolojisi, giderek daha fazla verimlilik, şeffaflık ve lojistik sektörüne düşük maliyet getirmek için kullanılacak potansiyel bir araç olarak görülüyor.

Geçtiğimiz ay Skuchain ve NTT Data Corporation, tedarik zincirleri için Blockchain uygulamalarını geliştirmek amacıyla ortaklık kurdu. Ortaklar, geleneksel tedarik zinciri yöntemleriyle sorunları çözmeye yardımcı olmak için Blockchain’i nesnelerin internetiyle (IoT) birleştirdiği bir sistemi tamamlamaya çalışacaklarını söyledi.

Küresel nakliye devi Maersk, rakipleri arasında işbirliğini artırmak için IBM ile yaptığı Blockchain çalışmasının tersine döndüğünü belirtti. Şirket 16 Ocak’ta CoinDesk’e, şeffaflığın sağlanması ve katılımcılar arasında düzgün bir oyun alanı sağlanmasına yardım edilmesini hedeflediğini söyledi.

İpek BALCI – KOİN BÜLTENİ

www.lojiport.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.