Çin yollarında Türk işi lastik

Çin yollarında Türk işi lastik

Son üç yılda Ar-Ge’ye 50 milyon TL’lik yatırım yapan Brisa, dünyaya lastik geliştiriyor. Brisa son olarak Çin, İran ve İskandinavya ülkelerinin yol koşullarına uygun lastik üretti

Brisa Ar-Ge yatırımları ile lastik sektöründe kulvar değiştirdi. Sadece lastik üreten değil, lastik geliştiren bir şirkete dönüştü. Son üç yılda Ar-Ge'ye 50 milyon TL yatırım yapan Brisa, dünyaya lastik geliştiriyor. Brisa, son olarak dünyanın en büyük otomobil pazarı Çin ve İran için özel lastik üretti. Brisa'nın İzmit'te ürettiği lastikler Çin'in iklim, coğrafya ve yol koşullarına uygun hale getirildi. Brisa CEO'su Cevdet Alemdar, Türk mühendislerinin tasarladığı ürünlerle ihracatta vites büyüttüklerini söyledi. Küresel pazara son 5 yılda 1.5 milyar TL değerinde ürün ihraç ettiklerini hatırlatan Alemdar, yıl sonu ihracat hedefinin ise 180 milyon dolar olduğunu açıkladı. İzmit fabrikasındaki Ar-Ge merkezinin yaratacağı katma değer ile dünyanın dört bir yanında yeni projelerde yer almayı hedeflediklerini söyleyen Alemdar, Ar- Çin pazarı için geliştirdikleri lastiklerle ilgili ise şu bilgileri paylaştı: "Ülkelerdeki yol koşullarının farklılıklarından dolayı araç sürücülerinin lastikten beklentilerinde farklılıklar oluyor. Yeni bir ülkeye ihracata başlarken ürünlerimizde bu beklentilere uygun değişiklikler yapabiliyoruz. Çin'deki araç sürücülerinin beklentilerini karşılamak üzere, ürünlerimizin daha iyi performans göstermesi için hamurlarında ve yapısında değişiklikler yaparak pazara sunduk. Mevcut ürün gamımızı güçlendirdik."

Çivili lastik geliştirdi

İran için geliştirilen yeni lastiğin temmuzda satışa sunulduğunu anlatan Alemdar, ayrıca Rusya'nın Murmansk bölgesindeki demir-çelik madenleri için iş makinesi lastikleri, İskandinav ülkeleri ve Doğu Avrupa pazarları için de çivilenebilir lastikleri geliştirdiklerini kaydetti. Ar-Ge Merkezi'nin yaratacağı katma değer ile Lassa markasının dünyada faaliyet gösterdiği ülke sayısını artırmayı hedeflediklerini kaydeden Alemdar, "Lassa bugün 70'e yakın ülkede 580'in üzerinde tabelalı mağazası ile 5 bin noktada pazara sunuluyor. Körfez ülkeleri başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında yeni projelerde yer almaya hazırlanan Brisa, Lassa'nın yüksek teknolojiye sahip ürünleriyle uluslararası pazarlarda varlığını derinleştirmeye hazırlanıyor" dedi.

AR-GE'ye 22 milyon TL'lik yatırım yapacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın teşviki ile belgelendirdiği Ar-Ge merkezinde halen 48'i mühendis olmak üzere 87 kişi görev yapıyor. Brisa, bu yıl Ar-Ge'ye 22 milyon TL'lik yatırım yapacak.

Kaynak: Sabah

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.