Çin, tren'de hız kesme kararı aldı

Çin, tren'de hız kesme kararı aldı

 Kararın alınmasın en önemli etken mevcut donanımın güvenliği hakkında denetimin artırılma kararı oldu.Çin medyasının manşetten verdiği haberde,...

 

Kararın alınmasın en önemli etken mevcut donanımın güvenliği hakkında denetimin artırılma kararı oldu.

Çin medyasının manşetten verdiği haberde, mevcut donanımın güvenliği hakkında denetimin artırılma kararı alınmasının ardından ülkedeki hızlı trenlerde hız kesme kararı aldı.

Çin'in Wenzhou şehri yakınlarında 23 Temmuz'da meydana gelen yüksek hızlı tren kazasında 40 kişinin hayatını kaybetmişti. Yaşanan bu kazayı " Acı bir ders" olarak yorumlayan Çin Demir yolları Bakanı Sheng Guangzu, 350 kilometre hızla giden trenlerin 300'e, 300 ile giden trenlerin 250'ye, 250 kilometre hız yapan trenlerin 200'e, 200 ile giden trenlerinde 160 kilometre hıza indirildiğini açıkladı.

Sheng Guangzu, 40 milyar dolara mal olan Pekin-Şanghay hızlı tren hattının gerçekleştirilen yavaşlatma eylemi ile varma saatinin uzayacağı belirtilirken, bilet fiyatları ile ilgili de yeni bir ayarlama yapılacağını ifade etti.

Son yıllarda 6 kez üst üste hızları artırılan ve geliştirilen Çin yapımı "Uyum" isimli tren, ilk kez hız kesmiş oldu.

Çin Başbakanı Wen Jiabao'da, Çin Devlet Konseyi tarafından yapılan olağan üstü toplantıda yüksek hızlı trenlerin bir süre daha yavaş gitmesini önermişti. Wen gerçekleştirilen toplantıda, donanımın yanı sıra tasarım ve personelin de denetlemesini istemişti.

Başbakan Wen, devlet konseyi tarafından oluşturulan çalışma grubunun toplantısında kazanın nedeniyle ilgili detaylı araştırma yapılmasını istemiş ve kaza yerini ziyaret etmişti.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.