Çin otobüsü ithalatında önlem

Çin otobüsü ithalatında önlem

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Çin'den ithal ettiği otobüsleri amaç dışı kullandığı tespit edilen firma hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi....

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Çin'den ithal ettiği otobüsleri amaç dışı kullandığı tespit edilen firma hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın dünürüne ait firmanın Çin'den ithal ettiği otobüslerle ilgili yazılı soru önergesine verdiği cevapta, tüm teknik şartları sağlayan firmaya ulusal tip onay belgesi verildiğini belirtti.

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Çin'den ithal ettiği otobüsleri amaç dışı kullandığı tespit edilen firma hakkında yasal işlem başlatıldığını bildirdi.

Firmanın, ithal ettiği otobüslerde ithalattan sonra bazı tadilatlar yaptığını ve bu tadilatların ilgili yönetmelikler kapsamında olmadığının tespit edildiğini ifade eden Bakan Tüzmen, şunları kaydetti: “Yapılan bu tadilatların, aracın temel özelliklerini ve davranışlarını değiştirebileceğinin düşünülmesi nedeniyle konunun Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca yetkilendirilen teknik servisler tarafından incelenmesinin gerektiği bildirildi. Ayrıca, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve ilgili yönetmelikler gereğince en az 20 servis istasyonunun kurularak Satış Sonrası Hizmetleri Yeterlilik Belgesi ve Garanti Belgesini anılan firmanın almadığı tespit edilmiş olup ancak, firma tarafından İstanbul Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne otobüslerin kendi ihtiyacında kullanılacağı beyan edilmiş ve bu kapsamda alınan muafiyet yazısıyla araçları gümrükten çektiği anlaşılmıştır.”

Devlet Bakanı Tüzmen, firmanın araçları amacı dışında kullandığının Bakanlık incelemesi sonucunda anlaşılması üzerine yasal işlem başlatıldığını ve sürecin devam ettiğini vurguladı.

BUS&TRUCK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.