CHP’liler 8 saatte gitti, 1.509 lira harcadı

CHP’liler 8 saatte gitti, 1.509 lira harcadı

TIR'cıların sorunlarını dile getirmek için İstanbul'dan TIR'la yola çıkan 2 CHP'li vekil 8 saat sonra Ankara'ya ulaştı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Bu yolculuğun bize maliyeti bin 509 lira oldu" dedi

TIR'cıların sorunlarını dile getirmek için İstanbul'dan TIR'la yola çıkan 2 CHP'li vekil 8 saat sonra Ankara'da CHP Genel Merkezine ulaşıp Kılıçdaroğlu'nun yanına çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve Uşak Milletvekili Özkan Yalım, kamyoncuların yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek için İstanbul'dan yola çıktıkları TIR'la Ankara'ya geldi.

YOLCULUK 8 SAAT SÜRDÜ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında kamyoncuların sıkıntılarını dile getirmesinin ardından harekete geçen CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, ilginç bir yolculuğa başlamıştı. Kamyoncuların sorunlarını dile getirmek için öğle saatlerinde İstanbul'dan Fuat Özbildirici'nin kullandığı 34 ZBV 54 plakalı TIR ile yola çıkan Yalım ve Erdoğdu, yaklaşık 8 saat süren yolculuk sonunda Ankara'ya ulaştı.

KILIÇDAROĞLU'NUN YANINA ÇIKTILAR

Yalım, TIR'ı parti binasının bahçesine park etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Bu yolculuğun bize maliyeti bin 509 lira oldu" dedi. Erdoğdu ve Yalım, TIR sahibi Fuat Özbildirici ile birlikte kendilerini CHP Genel Merkezi'nde bekleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanına çıkarak, yolculuk hakkında bilgi verdiler.

Uluslararası nakliye işiyle uğraşan TIR sahibi Fuat Özbildirici ise “Kazandan kazana aktarıyoruz bize bulaşığı kalıyor. Yakıt alırken yüzde 65 vergi diyorlar. Bize ilkokuldan beri devletin aldığı vergilen köprü, yol, hastane olarak geri döner diye öğrettiler. Yol yapılsın diye vergi ödedik, yoldan geçerken de ödüyoruz. Bu nasıl iş” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NUN HESABI TUTTU

TBMM'de bütçe görüşmeleri sırasında CHP lideri Kılıçdaroğlu ‘'Bir kamyon şoförü düşünün, Ankara-İstanbul arasında gidiş geliş bin kilometre. 1.200 liralık mazot yakıyor. Otoyol için 89 lira, ikinci otoyol için de 123 lira ödüyor, köprü için 77 lira veriyor. 100 lira da yağ bakımı; 1.589 lira…. Amortismanı saymıyorum. Ayrıca motorlu taşıtlar vergisi, KDV ve gelir vergisi ödüyor. Hayatının her tarafı vergi'' demişti.

İŞTE GERÇEK FATURA..............

aykut-erdogdu-hesap.jpg

chp-tir2.jpgchp-tir.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.