Ceynak 81.1, Eyüp Lojistik de 51.8 milyon liralık yatırım teşviği aldı

Ceynak 81.1, Eyüp Lojistik de 51.8 milyon liralık yatırım teşviği aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, mart ayında 1256 yatırım teşvik belgesi düzenledi. Son bir yılın yükselen sektörü lojistikte de yatırımlar hızlanarak sürüyor.

 Mart ayı teşvik listesine göre, Yurtiçi Kargo Esenyurt’ta kuracağı lojistik hizmetleri merkezi için 74.8 milyon lira yatırım yapacak ve burada 135 kişiyi istihdam edecek.

Eyüp Lojistik Gaziantep’teki üç ayrı yatırımı için toplam 51.8 milyon liralık, Ceynak da Samsun ve Mersin’deki iki ayrı yatırımı için toplam 81.1 milyon liralık teşvik aldı. ACT Hava Yolları ise Pendik’teki hava kargo alanında komple yeni yatırım yapıyor. Şirkete bu yatırımı için 157 milyon liralık teşvik belgesi düzenlendi.

Pandemide yıldızı parlayan tekne tatili, mart ayı teşvik listesine de damgasını vurdu. Bilgin Yatçılık iki, Ark Yat da bir yat için teşvik aldı. Toplam 46.3 milyon liralık yatırımı teşviğe bağlanan Bilgin Yatçılık’ın üreteceği yatlardan biri 50, diğeri 55 metre boyunda olacak. Ark Yat da 50 metre boyundaki yat için 23 milyon liralık teşvik aldı.

Mart ayı teşvik listesindeki gemi yatırımları sadece tutarlarıyla değil istihdamlarıyla da dikkat çekti. Listedeki tüm gemi yatırımları için toplam 1379 kişinin istihdamı taahhüt edildi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.