Çetin Bey 4 milyon Euro versin, 500 bini derneğe hibe edeceğiz

Çetin Bey 4 milyon Euro versin, 500 bini derneğe hibe edeceğiz

U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, geçtiğimiz günlerde UND başkan adaylarından Çetin Nuhoğlu’nun mevcut başkana ithafen ‘4 milyon Euro’yu ödemeye...

U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, geçtiğimiz günlerde UND başkan adaylarından Çetin Nuhoğlu’nun mevcut başkana ithafen ‘4 milyon Euro’yu ödemeye hazırım, çekil davayı açalım’ restini gördü. Gümüşoğlu, “Bizim istediğimiz seçenek de budur. Sektör davalaşalım derse, biz memnun oluruz, paramızı da alırız.  Böylece hiçbir şey kaybedilmemiş ve ‘ahlaksız anlaşma’ diye nitelendirdikleri dönemin öncesine dönmüş oluruz” dedi.

U.N Ro-Ro yönetimi, özellikle UND seçimleri öncesinde ‘malzeme’ yapılmaktan rahatsız olduğunu dile getirmek için bir basın toplantısı düzenledi. Yaklaşık, iki saat süren basın toplantısının ayrıntılarını önümüzdeki saatlerde yayınlayacağız. Ancak, önemine inandığımız bölümü okurlarımıza hemen duyurmayı uygun gördük.

ORTAKLARIMIZIN KARŞI ÇIKMASINA RAĞMEN, UND İLE ANLAŞTIK

Mevcut UND yönetimi seçilip, yeni yönetim göreve geldikten sonra kendileriyle bir görüşme talep ettiklerini söyleyen CEO Sedat Gümüşoğlu, yaşananları şöyle aktardı: “Elimizde 13 milyon Euro tutan hisseler var. Siz de büyüyorsunuz, bu hisseleri o günkü değerin üzerinde satın alır mısınız? Böylece biz de derneğe kaynak sağlarız, çünkü zor bir süreçten geçiyoruz dediler. Biz bunu ortaklarımızla paylaştığımızda, yüzde 99 oranında karşı çıkıldı. Ama şirket yönetimi olarak, ‘madem derneğin böyle bir durumu var ne kadar acil kaynağa ihtiyacınız var?’ diye sorduk. 5 milyon Euro dediler. Eskiden Türk Ticaret Kanunu, şirketlerin kendi hisselerini kendilerinin almasına cevaz vermiyordu. Ama yeni TTK’da bu aşıldı ve yönetim olarak kendi hisselerimizi almamızda artık bir mahzur yok. Biz de hem hissemizi geri alır,  hem de derneğe katkı yaparak, işler hale getiririz’ diye düşündük.  5 milyon Euro’yu vermeyi kabul ettik. 5 milyon Euro’yu iki yıllık bir ödeme taksit planıyla derneğe vermeyi tahahhüt ettik. Üçte ikisi için de 10 milyon Euro ödeme sabit olmak kaydıyla anlaştık. Bunu da iyi niyet göstergesi olarak sözleşmeye koyduk. Bunları yaptınız ama dava açmayacaksınız diye bir bölüm var. İşte o bölüm ‘ahlaksız anlaşma’ diye nitelendiriliyor.”

U.N RO-RO CEZA ALIRSA SÖZLEŞMEYİ FESHEDER MADDESİ DE VAR

Çetin Bey 4 milyon Euro versin, 500 bini derneğe hibe edeceğiz

Gümüşoğlu, gözden kaçırıldığını ifade ettiği nüans farklılıklarını da şöyle sıraladı: “Bir, ‘Dava açamazsınız yazmıyor’, ‘dava açmak için sözleşmeyi feshederseniz’ yazıyor. Kimsenin elinden dava açma hakkını alamazsınız. Sözleşmeyi feshedersiniz, biz hisselerinizi geri veririz, paramızı alırız. İstediğiniz davayı da açarsınız. Bir diğer madde daha var, bu hiç açıklanmadı. Eğer, UN Ro-Ro, Rekabet Kurulu’ndan herhangi bir şekilde ceza alırsa, U.N Ro-Ro bu sözleşmeyi tek taraflı feshetme hakkına sahiptir. Şimdi soruyorum, bir firma niye böyle bir maddeyi koyar. Bunu tamamen basiretli bir tüccarın doğru davranışı bu olacağı gerekçesiyle koyduk. Bizim ortaklarımız, bir kurum karşısında soruşturmaya tabi tutulup, suçlu şekilde gösterilirsek, yargı da bunu nihayetlendirmeden hiç kimseye bunu tazmin ediyor, para ödüyor konumuna düşmek istemeyiz. Tek hassasiyetimiz buydu, aynı hassasiyeti bugün de taşıyoruz. Biz, hiçbir sürecin önü kapansın istemiyoruz. Bunu biz istedik. Ve kısa karar yayınlandıktan sonra, mevcut UND yönetimine giderek, bu maddeye göre biz sözleşmemizi feshediyoruz. Paramızı geri alıyoruz, ‘buyrun davanızı açın’dedik. Ancak, mevcut yönetim böyle bir kaynağın dernekte olmadığını söyleyerek, derneğin zor durumda kalacağını söyledi. Ve birlikte bir çözüm bulduk. Hazır, 19 Ocak’ta yeni yönetim seçilecek. Ne mevcut dernek yönetimi ne de biz bir mutabakatla dava açılacak diye ek bir protokol yazılmasına razı gelmedik. Eğer, böyle bir feragatname olacaksa, buna sektörün karar vermesi gerekir diye de mutabık kaldık. Çünkü, bu kararın alınacağı tek yer genel kuruldur. Eğer, bütün nakliye sektörü, U.N Ro-Ro’nun ödediği 3.5 milyon Euro ve 500 bin Euro tazminatı geri verme; artı önümüzdeki yıl içerisinde derneğe aktaracağı 1.5 milyon Euro kaynaktan vazgeçmeyi ve bu dava sürecini başlatmak istiyorsa, biz buna şapka çıkarırız.”

ÇETİN BEY’İN ÖNERİSİ BİZE DE İLAÇ OLUR

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Çetin Nuhoğlu’nun beyanatıyla aradıkları ilacı buldukları için çok memnun olduklarını kaydeden Gümüşoğlu, “Doktor hastanın ayağına geldi. Dernekte varlık satışı yapılmadan hibe yoluyla bu parayı derneğe verecek birisi çıktı. Bizim istediğimiz seçenek de budur. Biz, gene hisselerimize 10 milyon Euro öderiz. Bu parayı alalım, cezalısıysak cezasını ödeyelim. Sürecin sonunda dilerlerse, yine hisselerimizin pazarlığını yaparız. Sektör davalaşalım derse, biz memnun oluruz, paramızı da alırız. Hisseyi de geri vereceğiz. Hiçbir şey kaybedilmemiş ve eskisine geri dönülmüş olacak. Genel Kurul, biraraya gelip, bu işin üstü kapanmıştır derse buna da sesimiz çıkmaz. Hayır, biz kavgayı verelim. Derneğe 4 milyon Euro hibe edilecek ve o parayla da U.N Ro-Ro’nun alacağı geri ödenecek ve dava açma süreci başlayacak deniyorsa, ben buna da şapka çıkarırım. Artı, derneğin bu yıl içinde alacağı 1.5 milyon Euro bir para var, onu da vermekten kurtulacağım. Ama, sektör temsilcileri, ‘Peki bu 1.5 milyon Euro ne olacak?’ diye sorarlar mı onu da bilemem. Çünkü, sözleşme feshedilirse, süreç içinde ödenecek 1.5 milyon Euro da ödenmeyecek” diye konuştu.

TAZMİNATI HİBE OLARAK DERNEĞE VERECEĞİZ

19 Ocak’ta gerçekleşecek UND seçimlerinin hiçbir şekilde tarafı olmadıklarını kaydeden Gümüşoğlu, Sektör için kimin hayırlı olacaksa onun gelmesini diliyoruz, diyerek şöyle devam etti: “Sektör davalaşalım sonucuna giderse, biz memnun oluruz diyorum. Bu kadar açık. Ama, benim paramla bana karşı savaşılmasına da izin vermem olmaz. Paramızı alırız, neyi kaybedersek de ayrıca onu öderiz zaten. Hiçbir şey kaybedilmiş olmayacak, ahlaksız anlaşma ifadeleri de tarih olacak. Yönetim kurulu ile paylaşmadım ama bizim sözleşme feshinden doğan bir 500 bin Euro artı faiziyle 550 bin Euro gibi bir kazancımız olacak. Çetin Bey, eğer söylediği gibi 4 milyon Euro’yu öderse, biz de fesihten gelecek 500 bin Euro artı tazminatı da derneğe hibe edeceğiz. U.N Ro-Ro kasasına bir kuruş faiz girmedi, bundan sonra da girmeyecek.”

Selçuk ONUR - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.