Çeşmeye 66 kruvaziyer gelecek

Çeşmeye 66 kruvaziyer gelecek

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan İzmir'ir Çeşme ilçesine gelecek yıl için bağlantıları netleşen kruvaziyer sayısı 66'yı buldu. Kruvaziyer...

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden olan İzmir'ir Çeşme ilçesine gelecek yıl için bağlantıları netleşen kruvaziyer sayısı 66'yı buldu.

Kruvaziyer turizmine 2011 yılında sadece 211 yolcu ile başlayan turizm cenneti Çeşme, 2013 yılında gerçekleşen 53 sefer ile yaklaşık 35 bin kruvaziyer turistini ağırladı.

Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, gelecek yıl ilçeye gerçekleştirilecek olan kruvaziyer seferlerinin de şimdiden netlik kazanmaya başladığını belirtti. Tütüncüoğlu, 2014 yılına başlamadan bağlantıları kesinleşmiş seferlerin sayısının 66 olduğunu, bir önceki yıla oranla artışın yüzde 24 olarak gerçekleştiğini ifade etti.

Çeşme'ye önümüzdeki yıl kruvaziyer ile gelecek yolcu sayısının da aynı oranda artarak 50 bini bulmasının öngörüldüğünü kaydeden Tütüncüoğlu, ilçenin dünyada adını duyuran kruvaziyer duraklarından biri haline geleceğini söyledi. 2012 yılında kruvaziyer dünyasının seçkin yayımlarından biri, Londra merkezli Cruise Insight dergisinin de ilçeyi "Kendini En İyi Geliştirmiş Destinasyon" seçtiğini hatırlatan Tütüncüoğlu, büyümenin bu hızda artması halinde "En iyi Destinasyon" hedefine kısa sürede ulaşılacağını vurguladı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.