Çeşme Limanı'nda Korona virüs vakası

Çeşme Limanı'nda Korona virüs vakası

Ulusoy Çeşme Limanı’nda çalışan 1 kişide Coronavirüs tespit edildi. Açıklamayı Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaptı. Çoğu limanda çalışan olmak üzere, hastanın temas ettiği 45 kişi ise aileleri ile birlikte evlerinde gözlem altına alındı.

Ulusoy Denizcilik Grubu'nun işlettiği Çeşme Limanı'nda çalışan bir gümrük personelinin Coronavirüs testi pozitif çıktı. 31 yaşında bir erkek olduğu öğrenilen hastanın karantina altına alındığı bildirildi.

Olayın kamuoyu açıklamasını Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran yaptı. Vakanın meydana gelmesinin ardından Kaymakam ve İlçe Sağlık Müdürü ile görüşen Oran, halkı bilgilendirmek ve uyarmak için sosyal medyadan şu açıklamayı paylaştı:

*Ulusoy Çeşme Limanı'nda gümrük görevlisi olarak çalışan bir kişinin Corona pozitif olduğu tespit edilmiştir.

*45 çalışan ve ailelerinin hemen karantinaya alınmasına karar verildi. Sevgili Çeşmeliler, sizi ivedi bir şekilde, panik ve infiale yol açmadan her türlü önlemi en üst seviyede yerine getirmeniz adına bilgilendirmeyi görev telakki ediyorum.

*Bilim kurulunun tavsiyelerine harfiyen uyun. Evde kalın, sağlıkla kalın.

cesme-belediyesi-aciklama.jpg45 AİLE GÖZLEM ALTINDA

Haberin detaylarına SÖZCÜ ulaştı. Sadece bir kişinin karantinaya alındı. Hastanın aynı ortamda bulunduğu 45 kişinin aileleri ile birlikte tedbir amaçlı olarak evlerinde gözlem altına alındığı bildirildi.

Resmi kaynaklardan edinilen bilgiye göre olay şöyle gelişti;

Geçtiğimiz pazartesi günü, Ulusoy Çeşme Limanı'da görev yapan 4 personelde yüksek ateş görüldü. Bunun üzerine, söz konusu 4 kişi kontrol için İzmir Tepecik Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Yapılan testler bugün sonuçlandı. 3 kişinin Coronavirüs testi negatif, 1 kişinin test sonucu ise pozitif çıktı. Coronavirüs tespit edilen ve karantinaya alınan kadın personelin 30'lu yaşlarda olduğu öğrenildi.

Bu vakanın ardından, devlet yetkilileri, birçoğu liman çalışanı olmak üzere hastanın temas ettiği 45 kişinin, aileleri ile birlikte evlerinde gözlem altında tutulmasını kararlaştırdı.

Bu arada, 45 liman personelinin istirahate alınmasının ardından, çevre limanlardan çok sayıda personelin Ulusoy Çeşme Limanı'na sevk edildiği belirtildi.

GEMİLER ÇEŞME-TRİESTE LİMANLARI ARASINDA ÇALIŞIYOR

Ulusoy Denizcilik Grubu'nun işlettiği Çeşme Limanı'ndan İtalya'nın Trieste Limanı'na haftada üç gün sefer düzenleniyor. Trieste Limanı, Kuzey İtalya'da bulunuyor.

Ulusoy Denizcilik Grubu'nun işlettiği Çeşme Limanı'ndan Çarşamba, Cuma, Pazar günleri hareket eden ro-ro gemilerine ürün paketleri ile dolu TIR dorseleri yükleniyor. Gemiler sabah 04:00 – 06:00 arasında hareket ediyor.

Çeşme-Trieste arasındaki düzenli seferlerini sürdüren ro-ro gemilerinde 20'den fazla personel çalışıyor. Çeşme Limanı'ndan Yunanistan'ın Sakız Adası'na gerçekleştirilen feribot seferleri daha önce durdurulmuştu. Son dönemde limana kruvaziyer yolcu gemileri de gelmiyor.

DENİZ TİCARET ODASI BAŞKANI O LİMANI ANLATTI

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk Çeşme Limanı hakkında bilgi verdi. Öztürk şöyle konuştu;

*Bu tür salgınlarda herkes üzerine düşen önlemleri almak zorunda. Çünkü hepimizin hayatı söz konusu. Ro-ro gemisi sadece TIR dorsesi taşıyor. Şoförler gemiye alınmıyor.

*Şoförler (İtalya – Trieste'ye) uçakla veya başka yolla gidiyor ya da oradaki şoförler kullanılıyor. İhracat ve ithalat bu şekilde yapılıyor.

“GEMİDEN AYRILMALARI YASAK”

*Burada şu akıllara gelebilir: ‘Bu tayfalar İtalya'ya gidiyor, İtalya zaten enfekte olan bir ülke. Ama Türkiye'de de İtalya'da da alınan önlemlerde gemide bulunan gemi adamlarının gemiden ayrılmaları zaten yasak. Hiçbir şekilde inmiyorlar.

*Biz gemilerin uğradığı son 10 liman listesini, gemi limana erişmeden evvel, Liman Başkanlığı ve sağlık ekiplerine iletiyoruz. Eğer enfekte olan bir ülkeden geliyorsa zaten herhangi bir işlem yapılmadan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından sağlık taraması yapılıyor.

*Alınacak önlemlerden bir tanesi devamlı surette gözlemlemek ve gerekli dezenfekte-ilaçlama işlemlerini gerçekleştirmek. Bu önlemlerin hepsi alındığı sürece o zaman hiçbir problem kalmıyor. Herhangi bir sıkıntı olması mümkün değil. Aynı diğer limanlar için de geçerli.

Gemilerdeki paketler ve paketlerin dezenfekte işlemleri gerçekleştirildikten sonra kullanıma sahip oluyorlar bazıları. Bugün bu şekilde mi paketler taşınıyor diye soracak olursanız herhangi bir bilgim yok.

*Ama mesela Avustralya, Singapur, Amerika gibi bazı yerlerden gelen paketler, gerekli kontroller yapıldıktan sonra taşımacılık yapılıyor.

SÖZCÜ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.