Çekiciye ayrı, dorseye ayrı HGS cezası

Çekiciye ayrı, dorseye ayrı HGS cezası

Araç, ödeme turnikesine girdiğinde çekicinin plakasını okuyor. Çıkışta da dorsenin plakasını görüyor, ikisi birbirinden farklı. İşte bu durum iki ayrı araç gibi değerlendiriliyor. Yaptığımız görüşmelerde mağdur sayısının hiç de az olmadığını gördük.

Geçtiğimiz hafta, LOJİSTİK EKİPMANLAR dergimizin Ağustos ayı dosya konusu olarak seçtiğimiz TEHLİKELİ MADDE VE AKARYAKIT TAŞIMACILIĞI’nı konuşmak üzere ilgili firmalarla görüşmek için Körfez bölgesini dolaştık. Birçok kişinin ortak sorunu olan bir probleme şahit olduk.

HGS’DE SORUN BİTMİYOR

O küçücük pul, çıktığından beri sürücülerin başına bela oluyor. Herşeyiniz tastamam olduğu halde HGS ekranında “KAÇIŞ… Cezası bu kadar” yazmıyor mu, bütün kimyası bozuluyor insanın. İşte geçen hafta bunun başka bir versiyonunu tanık olduk. Halk dilinde TIR diye nitelendirilen ama aslında çekici ve treyler birleştiğinde TIR hüviyeti kazanan aracı, HGS sistem kamerası iki farklı taşıt olarak değerlendiriyormuş. Yani, kamera önden çekicinin X plakasını görüyor. Arkadan giderken de treylerin XX plakasını kaydediyormuş. Bu şekilde mağdur olan birçok insanla karşılaştık.

ÇÖZÜM VAR AMA SİSTEM SAKAT

Yapılacak iş basit aslında. En başında HGS’nizi alırken, çekicinizi ve dorsenizi kaydettiriyor. Bu dorse, şu plakalı çekiciye kayıtlıdır. Bununla birlikte tam araç statüsü kazanır diye kayda bağlıyorsunuz.

Ama yine de, bu sorunla karşılaşmanız mümkün. Çözmek için ayrı bir mesai gerekiyor. İhlalin olduğu mahkemeye başvuruluyor. Hakimlerin önünde binlerce HGS dosyası var. Böyle bir sistemin yürümesi mümkün değil. Kendi sistemlerini incelediklerinde yanlışlığı görüp cezayı iptal ediyorlar ama boşuna mesai harcıyorsunuz. Hem yargı, hem de siz boşa kürek çekmiş oluyorsunuz.

Ne diyelim 21. Yüzyıl Türkiyesi hala halletmesi gereken onca iş dururken gereksiz engellerle boşa zaman harcıyor. Allah selamet versin.

Selçuk ONUR – LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.