Cazibe Merkezleri`ne 6. bölge teşviki

Cazibe Merkezleri`ne 6. bölge teşviki

Resmi Gazete’de yayımlanan teşvik kararnamesinde yapılan değişiklikle Cazibe Merkezleri’ne yapılacak bütün yatırımlara 6’ncı bölge teşviki verileceği açıklandı.

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’da değişiklik yapan Bakanlar Kurulu kararı ile denizyolu ile yapılacak yük/yolcu taşımacılık yatırımlarının 5. bölge teşviki kapsamına alınmasına ilişkin maddeye, havayolu taşımacılığı da eklendi. Cazibe Merkezleri ile Kilis’te ‘stratejik ve büyük’ yatırımların 6’ncı bölge teşviklerinden yararlanması hükmü değiştirilerek, bütün yatırımların 6. bölge teşviklerinden yararlanması sağlandı. Ayrıca, İstanbul’a yapılacak yatırımlar ile büyük yatırım kapsamında da değişiklikler yapıldı.
Resmi Gazete’de yayımlanan teşvik kararnamesinde yapılan değişiklikle, havayolu ile yük ve/veya yolcu taşımacılığına yönelik yatırımlar öncelikli yatırım konuları arasına alındı. Ayrıca yolcu/yük taşımacılığı havacılık yatırımlarının yanı sıra, uçak bakım onarımına yönelik yatırımlarda İstanbul için bölge ayrımı kaldırılarak bu kapsamdaki yatırımlar 5. bölge teşviki kapsamına alındı. Havacılık sektöründe, havalimanı ve yer hizmetleri de asgari 5 milyon TL yatırım tutarı olması halinde 5. bölge teşviklerinden yararlanabilecek. Yer hizmetlerinde kurulacak şirketin 200 milyon TL üzerinde olması halinde ise büyük ölçekli yatırımlar kapsamındaki teşviklerden yararlanabilecek.

CAZİBE MERKEZLERİ’NİN KAPSAMI TAMAMLANDI

Hükümetin daha önce ‘Cazibe Merkezleri’ olarak açıkladığı 23 il ve Kilis’in teşvik kapsamının 6’ncı bölgeye çevrilmesine yönelik mevzuat da tamamlandı. Buna göre, cazibe merkezleri kapsamında olup da 4 ve 5’inci bölgede bulunan iller ile Kilis’te de yatırımlar 6’ncı bölge teşvikinden yararlanacak. Daha önce bu bölgelerde olup da öncelikli ya da büyük ölçekli olan yatırımlar 6’ıncı bölge teşvikinden yararlanabiliyordu. Düzenlemeyle bütün yatırımlar 6’ncı bölge teşvikinden yararlanma imkanına kavuştu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.