C-2 nakliye uçağı düştü, 8 kişi kurtarıldı

C-2 nakliye uçağı düştü, 8 kişi kurtarıldı

ABD Donanması 11 kişiyi taşıyan nakliye uçağının Ronald Reagan uçak gemisine giderken Pasifik Okyanusu’na çakıldığını açıkladı. Japonya Savunma Bakanı İtsunori Onodera 8 kişinin kurtarıldığını duyurdu.

ABD donanması USS Ronald Reagan uçak gemisine giden ve 11 mürettabat ve yolcuyu taşıyan bir C-2 tipi nakliye uçağının Pasifik’e (Büyük Okyanus) düştüğünü duyurdu.Japonya’da konuşlu 7. Filo’dan yapılan açıklamada Ronald Reagan gemisinden arama ve kurtarma çalışmalarının başlatıldığı belirtildi. Açıklamada Japonya saatiyle 2.45’te Okinawa adasının güneydoğusunda gerçekleştiği belirtilen kaza sırasında uçak gemisinin Filipin Denizi’nde görev yaptığı duyuruldu. ABD Donanması henüz kaza nedeninin bilinmediğini de aktardı.

8 KİŞİ KURTARILDI

Bu açıklamadan dakikalar sonra Japonya Savunma Bakanı İtsunori Onodera gazetecilere yaptığı açıklamada Japon ve ABD’li görevlilerin Okinotori resifi yakınlarında düşen ve batan uçaktaki 8 kişiyi kurtardığını duyurdu.

‘MOTOR ARIZASI OLABİLİR’

Onodera ABD Donanması’nın kendisine ‘kazanın motor arızası nedeniyle gerçekleşmiş olabileceğini’ söylediğini de aktardı. Bakan Japonya’nın da arama-kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti. Reuters haber ajansı C-2 Greyhound (Tazı) tipi nakliye uçaklarının 50 yıldan fazladır operasyonlarda kullanıldığını ve kısa süre sonra uzun menzilli pervaneli Osprey tipi hava araçlarıyla değiştirileceğini de belirtti.(Sputnik)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.