Bursa 59 yıl sonra tren hattına kavuşuyor

Bursa 59 yıl sonra tren hattına kavuşuyor

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile birlikte Bursa Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin temel atma törenine katılan Ulaştırma,...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile birlikte Bursa Yüksek Hızlı Tren (YHT) Projesi’nin temel atma törenine katılan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 59 yıl önce kanunla demiryolu kapatılan Bursa için önemli bir gün olduğunu söyledi.

Bursa’nın hızlı trenle bulaşması için ilk kazmanın vurulacağını kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:

“1953 yılında Bursa-Mudanya hattı o dönemde çıkarılan bir kanunla kapatılmıştı. Bursa’nın etrafına baktığımızda Bandırma, Bilecek, Eskişehir, Kütahya hepsinde demiryolu var. Bursa’nın demiryolunun olmaması büyük bir eksikliktir. Bu eksiklik yarım asırlık bir süreden sonra hükümetimiz döneminde nihayet sona eriyor.”

İkinci bölümü yapılacak

75 kilometrelik Yenişehir- Bursa etabının temelini atacaklarını ifade eden Bakan Yıldırım, bu hatta 15 tünel, 7 viyadük, 40 alt-üst geçit bulunduğunu ve oldukça yüksek standartlı bir tren yolu olacağını söyledi ve Bilecik’e olan ikinci bölümün ihalesinin 2013 yılının ilk aylarında yapılacağını vurguladı.

Siber güvenlik, ülke güvenliğiyle eşdeğer

BİNALİ Yıldırım, önceki gün bakanlığın internet sitesinin saldıraya uğramasına ilişkin ise şöyle konuştu: “Milli Güvenlik Kurulu’na (MGK) siber güvenlikle ilgili sunum yaptıkmıştık. Siber güvenlik, ülke güvenliği ile eşdeğer hale geldi. Çünkü artık internet yollarında, akıl yollarında, ticaret var, vatandaş işlemleri var. Turizm seyahat işleri var. Yani sanal ortamda gerçek hayatın bütün işlemleri yapılıyor” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.