Bulgaristan’ın nakliyeciye zararı: 3 ayda 30 milyon €

Bulgaristan’ın nakliyeciye zararı: 3 ayda 30 milyon €

Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Bulgaristan’ın sınır kapılarındaki teknik sıkıntılar, yavaş yapılan işlemler, yetersiz ve ilgisiz çalışanlar nedeniyle sektörün 3 ayda 30 Milyon Euro’ya varan zarara uğradığını söyledi.

Türkiye ile Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki 150 Milyar Dolarlık ticaretin büyük bölümü Bulgaristan üzerinden gerçekleştiriliyor. Ancak geçtiğimiz yıl geçiş belgesi bahanesiyle Türkiye’den giden tırları Avrupa’ya bırakmayan Bulgaristan, şimdi de işleri ağırdan almaya başladı. Batu International Logistics Yönetim Kurulu Başkanı Taner Ankara, Bulgaristan’ın sınır kapılarındaki teknik sıkıntılar, yavaş yapılan işlemler, yetersiz ve ilgisiz çalışanlar nedeniyle sektörün 3 ayda 30 Milyon Euro’ya varan zarara uğradığını söyledi.

ZARAR YÜZDE 33 DAHA FAZLA
Cuma günü İstanbul’dan hareket eden araçların Bulgaristan’ı geçmesi Salı gününü buluyor diyen Taner Ankara, Bulgaristan’ın sınır kapılarındaki sorunlar nedeniyle Avrupa’ya çıkış kapasitelerinde bir önceki yıla göre yüzde 33’e varan kayıp yaşandığını belirtti. Avrupa ülkelerine gidiş sürelerinin 7 güne çıktığını söyledi.

Mart ayından bu yana Bulgaristan’daki Kapitan Andreevo ve Lesovo sınır kapılarındaki aksaklıklar sebebiyle 25 km’yi aşan kuyrukların oluştuğunu da belirten Taner Ankara, bu durumun Avrupa’ya yapılan ihracat rakamlarındaki düşüşte etkili olduğunu vurguladı.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.