Bulgaristan karayolu TIR taşımacılığı

Bulgaristan karayolu TIR taşımacılığı

Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları üzerinden sağlanan geçişler Bulgaristan nakliye çalışmaları dışından aynı zamanda tüm Avrupa ülkelerine geçişler için de kullanılan vazgeçilmez yollarımızdandır.

Avrupa ülkeleri arasında yer alıp aynı zamanda tüm Avrupa kıtasına açılan yolumuz olan Bulgaristan ile ihracat ve ithalat alanında ki çalışmalarımız geçmiş yıllardan günümüze kadar geçen süreçte kesintisiz olarak devam etmektedir. Uluslararası ticaret faaliyetleri içerisinde bulunduğumuz diğer Avrupa ülkeleri ile münasebetlerimizde olduğu gibi Bulgaristan ile olan ticari ilişkilerimiz de gerek komple tır, gerekse parsiyel nakliye şeklinde ilerlemektedir.

İki ülke arasında yapılan ticaret anlaşmaları çerçevesinde yürütülmekte olan lojistik çalışmaları ağırlıklı olarak karayolu üzerinden tır nakliyesi şeklinde yapılmaktadır. 24 tona kadar ağırlığı bulunan her türlü ticari ürünün komple tır veya parsiyel taşıma adı altında ilerlemekte olduğu lojistik hattında faaliyet gösteren Bulgaristan nakliye firmaları Türk ve Bulgar plakalı taşıma araçları ile sevkiyatlar yapmaktadırlar. Özellikle parsiyel nakliye hizmetlerinin belirli bir düzene oturtularak seyrediyor olması olası aksaklıkların meydana gelmesinin önüne geçilmiş bulunmasına sebep olmaktadır.

Ülkemizden Bulgaristan’a yapılmakta olan lojistik faaliyetleri kapsamında depolama, antrepo işlemleri, liman hizmetleri ve gümrükleme gibi işlemlerin yanında Bulgaristan nakliye acentelik hizmetleri de sunmakta olan taşıma şirketlerimiz yaptıkları bu kapsamlı çalışmaları sahip oldukları yük taşıma yetki belgesi bünyesinde bulunan öz varlık ve kiralık nakliye araçları ile gerçekleştirmektedir.

Türkiye-Bulgaristan hattında yapılmakta olan sevkiyatlarda iki ülke arasında bulunan sınır kapılarımız üzerinden geçişler yapılarak yol izlenmektedir. Edirne ilimizde bulunan Hamzabeyli ve Kapıkule sınır kapıları üzerinden sağlanan geçişler Bulgaristan nakliye çalışmaları dışından aynı zamanda tüm Avrupa ülkelerine geçişler için de kullanılan vazgeçilmez yollarımızdandır. Avrupa kıtasının en güneyinde bulunan ülkelerden tutunda en kuzeyinde bulunan ülkelere kadar oldukça büyük bir alanı kaplayan Avrupa taşımacılığında bu iki sınır kapımızın önemi oldukça değerlidir.

Türkiye’den Bulgaristan’a ihracat, Bulgaristan’dan Türkiye’ye ithalat yük taşımacılığının yanı sıra yine Bulgaristan’dan Türkiye üzeri transit geçişli üçüncü ülke kapsamlı yük taşıma organizasyonları da aynı sınır kapılarımız üzerinden Türk ve Bulgar nakliye şirketlerine bağlı taşıma araçları gerçekleşmekte olup bu tür sevkiyatlar mal sahibi durumunda bulunan kuruluşların tercih ve taleplerine bağlı olarak aktarmalı veya direkt servis hizmeti şeklinde sağlanmaktadır.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: İstanbul lojistik firmaları

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum