Bugün açılacak: Yeni havalimanına ulaşım kısalıyor

Bugün açılacak: Yeni havalimanına ulaşım kısalıyor

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri kesimi Çatalca-Yassıören hattı ile Habibler-Başakşehir kavşakları güzergahı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun  Çatalca-Yassıören kesiminin trafiğe açılmasıyla Çatalca'dan İstanbul  Havalimanı'na 26 kilometrelik otoyolla 13 dakikada ulaşılacak. İstanbul'un Avrupa  Yakası'ndaki merkezi yerleşim alanlarına ulaşım da bu yolla rahatlayacak.

Yeni otoyol ağıyla dünyanın en büyük  metropollerinden biri ve kıtalar  arası geçit konumunda olan İstanbul'un trafik yükünü azaltması hedeflenen Kuzey  Marmara Otoyolu'nun toplam uzunluğu 398 kilometreyi buluyor.

Çalışmalar kapsamında, projenin en önemli geçiş noktası Yavuz Sultan  Selim Köprüsü'nün de dahil olduğu Odayeri-Kurtköy arası daha önce trafiğe  açılmıştı. Kınalı-Odayeri hattında yer alan Çatalca-Yassıören ile  Habibler-Başakşehir kavşakları kesimleri de tamamlandı. Söz konusu hatlar bugün  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Turhan tarafından hizmete açılacak.

Güvenli ve hızlı erişim

Kuzey Marmara Otoyolu, şehir içinde ve mevcut boğaz köprülerindeki  trafik yoğunluğunu azaltarak, araçların şehir içi trafiğine girmeden erişim  kontrollü, yüksek standartlı, kesintisiz, emniyetli ve konforlu yolla transit  geçişinin sağlanması amacıyla projelendirildi.

Yatırım tutarı yaklaşık 180 milyon dolar olan otoyolun 15,3 kilometre  uzunluğundaki Çatalca-Yassıören kesimi, geçen yıl trafiğe açılan 25,3  kilometrelik Yassıören-Odayeri kesiminin devamında yer alıyor.

Çatalca-Yassıören kesiminin trafiğe açılmasıyla Kuzey Marmara  Bölgesi'nde doğu-batı istikametindeki ana ulaşım arterlerinin etrafındaki  kentleşme ve sanayileşmeden kaynaklanan bölgesel trafik ile mevcut trafik  birbirinden ayrılarak, güvenli ve hızlı erişim sağlanacak.

İstanbul Havalimanı'na ulaşım kısalacak

Çatalca'dan İstanbul Havalimanı'na 26 kilometrelik otoyolla 13  dakikada ulaşılabilecek. İstanbul'un Avrupa Yakası'ndaki merkezi yerleşim  alanlarına da bu yolla ulaşım rahatlayacak.

Çatalca'dan, İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Kurtköy ve civarına  özellikle trafiğin yoğun olduğu zamanlarda 2-3 saate varan seyahat süresi, Kuzey  Marmara Otoyolu ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü kullanılarak yaklaşık 110  kilometreye inecek ve yolculuk 50 dakikada gerçekleştirilebilecek.

Projenin 7. kesiminin başlangıcını oluşturan ve yatırım tutarı  yaklaşık 15 milyon dolar olan Habibler-Başakşehir kavşakları hattında 1,1  kilometre uzunluğundaki otoyol kesiminin trafiğe açılmasıyla Sultangazi ve  Gaziosmanpaşa ilçelerinden otoyolun 2016'da trafiğe açılan Odayeri-Paşaköy  kesimine ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne doğrudan erişim imkanı sağlanacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Kınalı-Odayeri Kesimi Projesi kapsamında  bugüne kadar 1,2 milyar dolar yatırım yapıldı.

AA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.