Bu nakliyecinin sesine kulak verin !

Bu nakliyecinin sesine kulak verin !

Sitemize bu kez herkese ulaşabilme olanağına sahip sektörel derneklerden değil; sorunları dibine kadar yaşayan bir nakliyeciden yakarış ve sitem dolu şikayet mektubu geldi. Etik gazetecilik gereği noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz.

“Sektör her gün kan kaybediyor belgesiz çalışan forwarder firmalar, rekabet anlayışını dibe vurmak olduğunu zannedip tüm piyasayı alt üst edip ihracatçı ve ithalatçı firmaların yararına çalışan meslektaşlarımız her geçen gün bizim zarar etmemizi sağlıyor.

UND artık bu konuların tümünde güçsüz bir dernek olmuştur. Sorunlara çözüm bulamamakta ve ilgilenmemektedir.

Örneğin ; biz Bulgaristan’a ihracat  yükü götürürken 900 litre KDV’siz akaryakıt alıp gidiyorduk 3 hafta önce değişen mevzuat ile 300 litre sınırlaması getirildi .

Yunanistan’a ihracat yükü götürürken bundan 4 sene önce 550 litre alabiliyorduk şuan 200 litre alabiliyoruz.  Bu konular hiçbir zaman ele alınmadı .

Piyasadaki karşılıksız çekler senetler son aylarca oldukça arttı. 

Konkordato alan firmalar tamamen yüzsüzlüğü ele alıp devletimizin verdiği güç ile hiçbir ödeme yapmayıp kendini rahatlatıyor ama o firmaların alt tedarikçileri zora giriyor küçülmeye hatta işletmesini kapatmak zorunda kalıyor.

Piyasamız da, hiç birlik beraberlik olmadı; denetim kurulu olmadı; rekabet kurulu olmadı .

Şahsım adına yıllardır bu sektördeyim fiyatların hiç artış gösterdiğini görmedim fiyat artışları için her yıl sonu firmalar ile masaya oturup pazarlık içine giriyoruz fakat Pazar araştırmasına girdiklerinde daha düşük fiyatlar bulabiliyorlar.

Bu demektir ki nakliyeci tabiriyle ; teker dönsün hiç durmasın , fakat teker dönüyor çok güzel ama bir yerden sonra o teker alev alacak arkadaşlar, bunun bilincinde olmamız gerekiyor ,

Benim düşüncem ve istediğim bağlı olduğumuz dernekler (UND,UTİKAD vb. ) bu konulara artık daha sıkı ve kararlı yaklaşmalı bir ücret takvimi oluşturmalı , yönetim kurulundaki firmaların yararına yapılan işler değil.

Tüm sektörün yararına yapılan işlerle yürür ve sektör gün geçtikçe büyük balıklar küçük balıkları yiyor ve piyasa birkaç büyük nakliye firmasına kalıyor ve bu hiç adil değil .

Biz bu işi seven dürüstçe yapan firmalar olarak bu sorunların çözülmesini umutla bekliyoruz.

Saygılarımla .

BY BORA İTHALAT İHRACAT LTD ŞTİ
H. BORA GÜLCÜLER

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.