Bu da Avrupa görmüş Türklerin enkazı

Bu da Avrupa görmüş Türklerin enkazı

Gurbetçilerin günlerden bu yana süren kuyruklarının ardından yol kenarlarına attıkları çöpler medya ve sosyal medya da büyük tepkilere neden oldu. Edirne Belediye Başkanlığı, Kapıkule'deki temizlik çalışmasının ardından 9 ton çöp toplandığını açıkladı.

Yaz tatillerini ana vatanda geçirdikten sonra çalıştıkları  ülkelere dönmek için geldikleri EdirneKapıkule Sınır Kapısı'nda uzun kuyruklar oluşturan Türkler'in yol kenarına attıkları çöpler, karayolları ve Edirne Belediyesi ekiplerince temizlendi. TrakyaGümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Trakya gümrüklerinden son 48 saatte 18 bin 662 araçla 81 bin 986 yolcu çıkış yaptı.

Yaz tatillerini Türkiye'de geçiren Avrupa'da yaşayan Türkler'in karayoluyla dönüş yolculuğu devam ediyor. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yapmak için gelen Türkler'e ait araçlar gümrük sahası dışında yaklaşık 2.5 kilometre kuyruk oluşturdu. Taşıdıkları ihracat yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için gelen TIR araçları ise, Bulgaristan'a açılan Kapıkule Sınır Kapısı'nda 15, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da 6 kilometre kuyruğa neden oldu. Gurbetçilerin günlerden bu yana süren kuyruklarının ardından yol kenarlarına attıkları çöpler medya ve sosyal medya da büyük tepkilere neden oldu.

Uluslararası niteliğindeki Kapıkule yolu orta refüjünde biriken çöpler için karayolları ekipleri bu sabahtan itibaren temizlik çalışmalarına başladı. Yaklaşık 5 kilometrelik mesafede bulunan çöpler karayolları ekiplerinin yanı sıra, Edirne Belediyesi temizlik ekiplerince temizlendi. Edirne Belediye Meclis üyesi Mahmut Keskin, Avrupa'ya dönen Türkler'in bıraktığı çöplerin temizlenmesinin karayolları sorumluluğunda olduğunu söyledi. Keskin, şöyle dedi:

"Belediye Başkanımız Recep Gürkan'ın talimatıyla burada bulunan çöpleri destek vermek için temizlik çalışmalarına 12 personelle yardım ediyoruz. Karayolları ekipleri Kapıkule Sınır Kapısı'ndan itibaren bizde diğer taraftan çöpleri temizliyoruz. El birliği ile kısa sürede çöpler tamamen temizlenmiş olacak."

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan son 48 saatte 7 bin 81 araç çıkış yaparken, Trakya gümrüklerinden toplam 18 bin 622 araçla 81 bin 986 kişinin çıkış işlemi yapıldı.

kapikule-cop4.jpeg

EDİRNE BELEDİYESİ: 9 TON ÇÖP TOPLANDI

Edirne Belediye Başkanlığı, Kapıkule'deki temizlik çalışmasının ardından 9 ton çöp toplandığını açıkladı. Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinin, karayollarına destek verdiğini kaydeden açıklamada, şöyle denildi:

"Çöplerin bir an önce ortadan kalkması için Edirne Belediyesi olarak destek verdik. Rüzgarın da etkisiyle dağılan çöpleri toplamak da ekiplerimiz oldukça zorlandı. Kapıkule Gümrük Kapısı civarından yaklaşık 9 top çöp toplandı.

MİLLİYET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.