Brisa’dan 3 yeni elektrikli araç şarj istasyonu daha

Brisa’dan 3 yeni elektrikli araç şarj istasyonu daha

Bugüne dek İstanbul, Bursa, Denizli, Antalya, Tekirdağ, Trabzon ve Adana illerindeki Brisa Otopratik mağazalarında ve bayi noktalarında hizmet veren 8 istasyonun ardından Mersin, Diyarbakır ve İstanbul Esenyurt’ta toplam 3 istasyon daha açıldı.

Elektrikli araçlara olan ilgi her geçen gün artarken, başta şarj istasyonları olmak üzere bu araçlara uygun altyapıyı sağlamak kritik bir önem arz ediyor. Lastiğin ötesinde hizmetler sunma vizyonuyla faaliyet gösteren Brisa, hızlı bakım ve servis zinciri Otopratik mağazalarında ve bayi noktalarında elektrikli şarj istasyonu hizmeti sunmak amacıyla 2018 yılında Enerjisa Eşarj ile iş birliği başlattı.

yeni-esarj-3-001.jpgİlk şarj istasyonunu İstanbul’da Beyoğlu Dolapdere’de bulunan Otopratik Arıcıoğlu ve Bursa’da bulunan Otopratik Grup Oto noktalarında açan Brisa, daha sonra 2021 yılı içerisinde İstanbul Seyrantepe’deki Birlas mağazası ile Denizli, Tekirdağ, Antalya, Adana ve Trabzon’daki Otopratik’lerde de e-şarj istasyonu açarak 8 noktaya ulaştı. Yıl sona ermeden Brisa, ‘Mersin ve Diyarbakır’daki Otopratik’ler ile İstanbul Esenyurt’taki yeni premium mağaza konseptli Tekin Kardeşler Performance Center’da olmak üzere 3 yeni istasyonu daha hizmete açtı. Böylece şarj istasyonu sayısı 11’e ulaştı. Lastik lideri, 2021 yıl sonuna kadar 15, 2022 sonunda ise 35 istasyon ile hizmet vermeyi hedefliyor.

Mersin ve Diyarbakır Otopratik noktalarındaki yüksek hızlı istasyonlar orta sınıf bir elektrikli araçta yüzde 20 ile yüzde 80 arası dolumu yarım saatte gerçekleştirebiliyor. İstanbul Esenyurt’daki hızlı şarj özellikli istasyonda ise araçlar bu değere 1 saatin biraz üstünde sürede ulaşılabiliyor. İstasyonlar aynı anda iki araca hizmet verilebiliyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Brisa CIO’su Tekin Gülşen, “Lastiğin ötesinde hizmetler sunma vizyonumuzun bir parçası olarak müşterilerimizin daima yanındayız. Daha önce keşif ve altyapı geliştirme çalışmalarını tamamladığımız Otopratik noktalarımızda veya bayilerimizde elektrikli araç şarj istasyonlarımızı hizmete açmaya devam ediyoruz. 11 noktaya ulaştık, ağımızı hızla artırmaya devam edeceğiz. Bu vizyonumuzu paylaşan ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.