Bosch Türkiye'de Steven Young gidiyor

Bosch Türkiye'de Steven Young gidiyor

Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanı Steven Young, Bosch Grubu bünyesinde başarılarla dolu 25 yıllık kariyerinin ardından, iş hayatında farklı ve yeni açılımlar yapmak üzere 31 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla görevinden ayrılacak.

Steven Young, Bosch’taki kariyerine Bosch ve Mannesmann Rexroth birleşmesini gerçekleştirdikten sonra, yeni kurulan Bosch Rexroth’un Genel Müdürü olarak başladı. Young, 2011’de Bosch Türkiye Genel Müdürlüğü ve 2015 itibarıyla ise Orta Doğu sorumluluğunun da eklenmesiyle birlikte Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanlığı görevlerine atandı ve bu görevleri başarıyla sürdürdü.

Steven Young’ın liderliğinde Türkiye, 1 Ocak 2015 tarihi itibarıyla Bosch Türkiye ve Orta Doğu Bölgesi’nin merkezi haline gelerek, aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Ürdün, Pakistan, Katar, Suudi Arabistan’ın da olduğu 16 ülke İstanbul’daki Bosch Türkiye merkez ofisinden yönetilmeye başlandı.

Sadece son 10 yıl içinde; Bosch Grubu’nun Türkiye’ye yaptığı yatırımların toplamı 2 milyar avro’ya, Bosch Türkiye’nin toplam istihdamı 10 binden 18 bine, yıllık cirosu ise 2 milyar avro’dan 3,6 milyar avro’ya yükseldi. Yine aynı dönemde Bosch Türkiye’nin yıllık ihracatı 1 milyar avro’dan 2020’de 2,18 milyar avro’ya yükselerek, Türkiye Cumhuriyeti toplam ihracatının %1,5’ine ulaştı.

G20/B20 2015 Türkiye İstihdam Görev Ekibi Eşbaşkanlığı’nı yürüten Steven Young, Kasım 2015’ten itibaren ise DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı olarak görev yapmaktadır. Steven Young, 2013-2016 yılları arasında AHK (Türk Alman Sanayi ve Ticaret Odası) Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. 2013-2019 yılları arasında YASED (Uluslararası Yatırımcılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevinde bulunan Young, aynı zamanda TÜSİAD/TCCI (Türk Sanayicileri ve İş insanları Derneği/Türkiye Değişim Kültürü İnisiyatifi) Kurucular Kurulu Üyesi ve Özel Alman Lisesi İdare Derneği Yönetim Kurulu ve Türk Alman Üniversitesi Mütevelli Üyesidir.

İş hayatına 1988 yılında Avustralya Mannesmann’da özel proje mühendisi olarak başlayan Steven Young, 1994 yılına kadar aynı şirkette, Mannesmann Rexroth’un Almanya’daki merkezi de dâhil, çeşitli pozisyonlarda görevler üstlendi. Young, 1995 yılında henüz 30 yaşındayken Mannesmann Rexroth Türkiye Genel Müdürlüğü görevine atandı.

daniel_korioth.jpegDaniel Korioth görevi 1 Ağustos’ta devralıyor

Daniel Korioth, Bosch Türkiye ve Orta Doğu Başkanlık görevini Steven Young’dan 1 Ağustos 2021 tarihinde devralacak. Bosch Grubu’nun Macaristan ve Adriyatik Bölgesi temsilciğinin yanı sıra Korioth, Bosch Macaristan Genel Müdürü olarak şirketin ülkedeki operasyonlarından da sorumludur.

Bosch Grubu’na 1989 yılında katılan Daniel Korioth; Macaristan ve Adriyatik Bölgesi Temsilciğine ve Robert Bosch Kft Genel Müdürlüğü görevine Kasım 2016’da başlamadan önce İspanya, Arjantin, Almanya ve Brezilya’da üst düzey görevlerde bulunmuştur.

Korioth, grubun bölgedeki; Robert Bosch Energy and Body Systems Kft, Robert Bosch Power Tools, Robert Bosch Automotive Steering Kft. ve Robert Bosch Elektronika Kft. şirketlerinin denetleme kurulu başkanlığını yürütmektedir.  Ayrıca Budapeşte Corvinius Üniversitesi ve Alman-Macar Ticaret Odası danışma kurulu üyesidir.

1964 yılında Peru’nun başkenti Lima’da dünyaya gelen Daniel Korioth, Lima Üniversitesi’nde ekonomi eğitimi almıştır.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.