Boş denen TIR'dan eroin çıktı

Boş denen TIR'dan eroin çıktı

Uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürütülen mücadele kapsamında, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda bir tırın dorsesinde piyasa değeri 10 milyon TL olan 98 kilo eroin ele geçirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza ekiplerinin uyuşturucu kaçakçılığına karşı yürüttükleri mücadele kapsamında, Gürbulak Gümrük Kapısı'nda bir tırın dorsesinde piyasa değeri 10 milyon TL olan 98 kilo eroin ele geçirildi.

BOŞ OLMASI GEREKEN TIR DORSESİNDE ŞÜPHELİ YOĞUNLUK

Ülkemize giriş yapmak amacıyla Gürbulak Gümrük Kapısı'na İran’dan gelen ve boş olduğu beyan edilen bir tır gümrük tescil işlemleri tamamlandıktan sonra sistem tarafından X-Ray taramasına sevk edildi. Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince yapılan X-Ray taramasında boş olması gereken tır dorsesinin tabanında şüpheli yoğunluk farkı tespit edildi.

ARAMA HANGARINA GÖNDERİLDİ

Dorsenin tabanına uyuşturucu saklanmış olabileceğinden şüphelenen muhafaza personeli detaylı olarak arama yapmak üzere tırı muhafaza memurları eşliğinde arama hangarına yönlendirdi. Dorse öncelikle narkotik dedektör köpekler Lora ve Ari’ye aratıldığında köpeklerin dorse tabanının ön tarafına aşırı tepki verdiği görüldü.

Bunun üzerine tabanda yer alan metal plaka, muhafaza memurlarınca söküldüğünde kayışlı bir mekanizmayla dorse tabanına paketler halinde uyuşturucu zulalandığı tespit edildi.

MADDENİN EROİN OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Paketlerden alınan numunelere uyuşturucu test kitiyle yapılan ön analizde cihaza yüklenen maddenin eroin olduğu anlaşıldı. Kayışlı mekanizma çekilerek dorsenin tabanından toplam 106 paket içerisinde 98 kilo eroin çıkarıldı.

Ele geçirilen ve piyasa değeri 10 milyon TL olan eroine piyasaya sürülmeden el konuldu. Tır şoförü M.E.S. ise gözaltına alındı.

Olay hakkında Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde başlatılan soruşturma devam ediyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.