Borusan Lojistik'ten dolandırıcılık açıklaması

Borusan Lojistik'ten dolandırıcılık açıklaması

Borusan Lojistik, medya kuruluşlarında çıkan dolandırıcılık haberlerine yönelik açıklama yaptı. Açıklamada konuyla ilgili üç çalışanın iş akitlerinin feshedildiği, konunun yargıya intikal ettiği belirtildi.

Borusan Lojistik, bazı medya kuruluşlarında çıkan bazı çalışanların şirketi dolandırdığı yönündeki haberlere ilişkin olarak bir açıklama yayımladı.

Şirketten gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Basında yer alan haberlerde bahsi geçen olay, 2018 yılında yaşanmış ve o yılın sonunda Borusan Holding İç Denetim Birimi konuyla ilgili gerekli incelemeleri yapmıştır. Devamında İç Denetim Biriminin raporu Holding Etik Kurulu’nca değerlendirilmiştir.

Kurul konunun yargıya intikal ettirilmesi ve iş süreçlerinde yaptıkları hatalarla bu sonucun doğmasına neden olan 3 çalışanın iş akitlerinin feshedilmesine karar verilmiştir. Bu kararın ardından, konu yargıya intikal ettirilmiş ve 3 çalışanın iş akitlerine son verilmiştir.

Tüm bu gelişmeler sırasında şirketimizde kurumsal yönetişim ilkeleri Borusan’ın kurumsal kimliğine uygun bir şekilde işlemiştir. Bundan sonra da kurumsal kültürümüz ve mekanizmalarımız devrede olacaktır.

2019 Yılı Şubat ayında yargıya intikal ettirilmiş bu konuda, yargı süreci devam ettiği sürece yorum yapılmasının doğru olmayacağı, sürecin tamamlanmasının beklenmesi gerektiği görüşündeyiz.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum