Borusan Lojistik, Almanya’da şirket kuruyor

Borusan Lojistik, Almanya’da şirket kuruyor

Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, Almanya’da yeni bir firma kuracaklarını açıkladı. Borusan GmbH, güney ve kuzeydeki iki lokasyonda faaliyetlerini yürütecek. İlk operasyon yapıldı. 2018 yılı başında da tüm hazırlıkların bitmesi öngörülüyor.

Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen’in geçtiğimiz günlerde dile getirdiği “iki yıl içinde 600 treyler alımı” yapacaklarını söylemesinin altından Almanya’da daha aktif büyüme planı çıktı. Kağıthane’deki yeni merkezlerinde görüştüğümüz Dölen, “Kuruluş startını verdiğimiz firma, Almanya’da yerleşik olacak. Alman plakalı çekiciler ve arkasında Türk plakalı treylerlerle yürüyecek. Şirketimiz için iki lokasyon planlıyoruz fakat şu an söylemenin çok doğru olmayacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Dölen, Almanya’daki şirketin Türkiye’dekinden farklı olarak Borusan GmbH adıyla faaliyet göstereceğini ifade ederek, şöyle devam etti: “Yani, yeni şirketimiz tamamen Almanya’da yerleşik olacak. Artık yalnızca Türkiye’de faaliyet gösteren değil, Avrupa’daki oyuncular arasında yerini alan bir firma olacağız. Bu 600 treyleri kullanacak olmamızın sebebi, Türkiye ile Avrupa arasındaki taşımalarda çevreci bir yaklaşımla treni daha fazla kullanacağımız gerçeğinden hareketle yapılmıştır. 600 treyleri alıp, elimizdeki 150-200 aracı da elimizden çıkarıp, filomuzu da gençleştirmiş olacağız. Daha fazlasını almak da, pazardan gelecek talep ve Türkiye ekonomisinin gidişi ile ilgili olacak.  Alman plakalı çekicilerimizle yürüyeceğiz ama arkasındaki treyler, Türk plakalı olacak. Şirketimiz için iki lokasyon planlıyoruz fakat şu an açıklamanın çok doğru olmayacağını düşünüyorum.  Ama birisinin Duisburg’a çok yakın olduğunu söyleyebilirim. Biri güney, diğeri de kuzeyde olacak. Şirketimiz, henüz resmen kurulmasa da faaliyetlerine başladı. Araçlarımız yüklendi, önce deniz yolu, ardından demiryoluyla son noktaya ulaşacak. Yerleşik hale geçip, daha verimli olmamızın da 2018 yılı başını bulacağını öngörüyorum.”

Devletimiz karar alır, bize de uymak düşer: Taşımayız

Kuzey Irak’taki referandum kararının ardından, Habur Sınır Kapısı’nın kapatılacağı söylentilerinin de sıklıkla dile getirildiğini, bu durumda bir B planları olup olmadığını sorduğumuz Borusan Lojistik Genel Müdürü İbrahim Dölen, bizi şöyle yanıtladı: “Böyle bir karar alınırsa, yapacağımız tek şey ne kadarlık bir işlem hacmi kaybederiz. Kaybedersek de nereden telafi ederiz gibi bir çalışma olur. Türkiye Cumhuriyeti bir ambargo uygularsa, bize de sadece bu ambargonun gereği olarak uymak kalır. Yani taşıma yapmayız.”

Selçuk ONUR – LOJİPORT / ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.