Boğaziçi Köprüsü'nde büyük bakım başladı

Boğaziçi Köprüsü'nde büyük bakım başladı

İstanbul'da ulaşımın en önemli ayakları arasında olan Boğaziçi Köprüsü'nde bakım onarım çalışmaları başladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme...

İstanbul'da ulaşımın en önemli ayakları arasında olan Boğaziçi Köprüsü'nde bakım onarım çalışmaları başladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ayın 15’inden itibaren sadece bir şeritin saat 23.00 ile 06.00 arasında kapatılacağını ve çalışmalar süresince ulaşımın aksamayacağını söyledi.

İstanbul'da ulaşımın en önemli ayaklarından Boğaziçi Köprüsü'nde 40. yıl bakım-onarım çalışmaları başladı.

Köprüde, 236 askı halatı değiştirilecek, kuleler içten çelik levhalar ile güçlendirilecek, nem alıcı sistemler kurulacak, asfalt yenilenecek ve daha birçok iş. Trafikte sıkıntı yok çünkü çalışmalar köprünün altında yapılıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, ''Vatandaşlarımız hissetmiyor ama trafiği de engelleyen bir durum söz konusu değil. Çalışmalar devam ediyor'' dedi.

Boğaziçi Köprüsü'nü metrobüsler de kullanıyor. Sadece bu hatta günlük yaklaşık bir milyon yolcu taşınıyor. Diğer toplu ulaşım araçları, özel otomobiller de hesaba katılınca köprüyü kullananların sayısı katlanarak artıyor.

GECE TEK ŞERİT KAPATILACAK

İstanbullular'ın en çok korktuğu da çalışmaların ulaşımı aksatma ihtimali.

Bakan Elvan, ''Ayın 15’inden itibaren sadece bir şeriti saat 23.00 ile 06.00 arasında kapatacağız. Trafiği engelleyici herhangi bir durum söz konusu olmayacak. Sadece gece tek bir şeritin kapanması söz konusu olacak'' diye konuştu. Çalışmalar önümüzdeki yıl tamamlanacak.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.