Boeing'i 5 yılda 205 uçak siparişiyle Türkler uçurdu

Boeing'i 5 yılda 205 uçak siparişiyle Türkler uçurdu

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn, Boeing'in 1968'den bu yana Türk şirketlere 240'ın üzerinde uçak teslim ettiğine dikkat çekti. Boeing, Türkiye...

Boeing Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Dunn, Boeing'in 1968'den bu yana Türk şirketlere 240'ın üzerinde uçak teslim ettiğine dikkat çekti.

Boeing, Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard Dunn, firmasının, 1968'den bu yana doğrudan ve kiralayanlar aracılığıyla Türk havayolu şirketlerine 240'ın üzerinde yeni uçak teslim ettiğini, geçen 5 yılda 205 uçak siparişi veren Türkleree minnettar olduklarını söyledi.

ÖNEMLİ BİR ORTAKSINIZ

Dunn, kendilerini, Türk havayolu şirketlerine ticari uçak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne savunma ürünleri sağlayan, Türk havacılık, uzay sanayisinin önemli ve güvenilir bir ortağı olarak gördüklerini belirtti.

TÜRKİYE PAZARI HIZLI BÜYÜYOR

Türkiye ile uzun soluklu ve her iki tarafa da faydalar sağlayan ilişkilerini, yaklaşık 70 yıldır sürdürdüklerini vurgulayan Dunn, şunları kaydetti: "1968'den bu yana Boeing, doğrudan veya kiralayanlar aracılığıyla Türk havayolu şirketlerine 240'ın üzerinde yeni uçak teslim etti. Türk işletmeciler tarafından halen yaklaşık 200 uçak, Türk havayolu şirketleri tarafından işletiliyor.

YAKIN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ

Boeing, Türk şirketlerle yakın bir çalışma yürütüyor. Geçtiğimiz beş yılda 205 Boeing uçağı siparişi gerçekleştiren Türk müşterilerimize, minnettarız. 2014'e ise SunExpress'in şubat ayındaki toplam 40 uçaklık (15 adet 737 MAX ve 25 adet 737-800 modeli) dikkate değer siparişi ile başladık."

HER UÇAKTA TÜRK KATKISI

"Türkiye, Boeing için çok önemli bir pazar" ifadesini kullanan Dunn, "Şu anda her ticari Boeing uçağında bir Türk katkısı var ve Boeing, programları aracılığıyla çeşitli Türk şirketlerinde 2 bin 500'den fazla kişiye istihdam sağlıyor. Ayrıca geçen yıl İstanbul Teknik Üniversitesi ile çok önemli araştırma programları başlattık" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.