Boeing ile Çin arasında 37 milyar dolarlık dev anlaşma

Boeing ile Çin arasında 37 milyar dolarlık dev anlaşma

Dünyanın en büyük sivil havacılık şirketi Boeing bugün, 9 Kasım'da, imzalanan anlaşma doğrultusunda Çin Havacılık Malzemeleri Şirketi'ne 300 adet uçak satacak.

Dünyanın en büyük sivil havacılık şirketi Boeing bugün, 9 Kasım'da, imzalanan anlaşma doğrultusunda Çin Havacılık Malzemeleri Şirketi'ne 300 adet uçak satacak. Anlaşmanın değerinin 37 milyar dolar olduğu aktarılıyor. Öte yandan söz konusu anlaşma, ABD Başkanı Donald Trump'ın Pekin ziyareti sırasında açıklanan ticari anlaşmalardan biri durumunda bulunuyor. Devlet kontrolündeki Çin Havacılık Malzemeleri Şirketi, Çin Hava Yolları'na kiralamış olduğu çok sayıda uçakla öne çıkıyor. Çinli şirketten yapılan açıklamada Boeing'e verilen siparişin 260 adet B-737, 40 adet B777 ve B787'den oluştuğu bildirildi. Uzmanlar, Çinli şirketin vermiş olduğu siparişin yüksek olasılıkla bu yıl Boeing tarafından yayınlanan sipariş listesinde ismi açıklanmayanlar bölümünde yer alanlardan bazıları olduğunu, bu anlamda söz konusu anlaşmanın ne kadar yeni olduğu konusunda şüphelerinin bulunduğunu aktardılar.

AIRBUS VE BOEING EŞİT

Boeing sözcüsü ise Çinli şirket tarafından verilen siparişin yeni mi yoksa önceden verilen siparişlerden mi olduğu hakkında bilgi vermekten kaçındı. Bununla birlikte Çin'in sivil uçak filosunun rakip şirketler olan Airbus ve Boeing'e ait eşit sayıda uçaktan oluştuğu biliniyor. Boeing'in almayı başardığı son siparişle birlikte, Çin piyasasında rakibinin bir adım önüne geçtiği değerlendirmesi yapılıyor. Geçtiğimiz Temmuz ayında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Almanya'nın başkenti Berlin'e gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında, Airbus, 23 milyar dolar değerinde 140 uçağın satışı konusunda bir anlaşma gerçekleştirdi. (QHA)

arge24720arge-sanalyer-842370511.jpg

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.