Bodrum’da yat personeli eğitimi

Bodrum’da yat personeli eğitimi

Bodrum Ticaret Odasında (BODTO) başlayan ve 5 gün sürecek eğitim seminerlerine Bodrum'da yatçılık sektöründe faaliyet gösteren 50 kişi katılıyor. Eğitim...

Bodrum Ticaret Odasında (BODTO) başlayan ve 5 gün sürecek eğitim seminerlerine Bodrum'da yatçılık sektöründe faaliyet gösteren 50 kişi katılıyor. Eğitim seminerinin açılışında konuşan IYFR Bodrum Filosu Komodoru Zeki Caner, seminerin amacının Bodrum için en önemli sektörlerden biri olan yat turizminde hizmet kalitesini artırmak olduğunu söyledi.

Yatçılık sektörünün hem Bodrum hem Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığına işaret eden Caner, ''Bu kadar büyük bir sektörde kalite mutlaka artırılmalı. Seminerde yatçılık alanında, gemiciden aşçıya, satış personelinden yöneticiye, takım bilincine kadar her türlü eğitim veriliyor'' dedi.

Yatçılık sektörünün Bodrum ekonomisinin temel taşlarından biri olduğunu ifade eden Caner, ''Yat turizminin marka değerini koruması kaliteli hizmetle olur. Bodrum'a her yıl yüzlerce yat geliyor. Ayrıca Bodrum'dan dünya pazarına açılan çok sayıda yat var. Bu nedenle yatçılık sektörünün sunacağı hizmet üst düzeyde olmalı. Yatçılık alanında dünyada çok önemli bir noktaya geldik. Buna paralel olarak sunduğumuz hizmette de kaliteyi artırmalıyız'' diye konuştu.

 

Bodrum guleti isim yaptı

 

Gemi Mühendisleri Odası Bodrum Temsilcisi Fuat Turan ise Bodrum'da 3 marina, 6 çekek yeri ve 46 tersane bulunduğunu belirtti. Turan, Bodrum'daki yatçılık sektöründe kalitenin artırılması gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Yatlarımız kaliteyi yakaladı. Bodrum guleti zaten dünyada isim yaptı. Ahşap tekne konusunda üretim, Avrupa'da azaldı. Ancak bizim müşteriye servis yapan elemanlarımızda kaliteyi yakalamak zorunda. Çünkü bizim hizmet sunduğumuz insanlar özel insanlar. Onlara iyi hizmet sunarsak biz kazançlı çıkarız.''

Türkiye Kalite Derneği (KALDER) Bodrum Şube Başkanı Zeynep Tuncel'in verdiği eğitim seminerinde, öz değerlendirme, atölye çalışması, etkin yöneticilik eğitimi, iletişim becerileri, müşteri sadakati, takım çalışması konularında eğitimler yer alıyor.

 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.