BMW, GM, Ford ve Renault Blockchain'de buluştu

BMW, GM, Ford ve Renault Blockchain'de buluştu

Otomobil endüstrisinin dev markalarından, BMW, GeneralMotors, Ford ve Renault, blockchain teknolojinin potansiyelini otomotiv ve taşımacılık endüstrisinde geliştirmek için bir araya geldi.

MOBI-Mobility Open Blockchain Initiative ( hareketlilik üzerine açık blockchain girişimi) ismi ile duyurulan ortaklığın 30 aşkın kurucusunun arasında, Bosch, Blockchain at Berkley, Hyperledger, Fetch.ai, IBM, IOTA gibi önemli markalarda bulunuyor. Ortaya çıkan girişimin esas amacı, blockchain teknolojisi sayesinde taşımacılığı daha güvenli, daha ucuz ve herkes tarafından erişilebilir kılmak.

Blockchain teknolojisinin getirdiği dağıtılmış kayıt defteri ve akıllı sözleşmelerin, birçok endüstri alanında organizasyonların ve ürünlerin veriyi ne şekilde işlediklerini ve nasıl kullandıklarını etkileme ve değiştirme potansiyeli şüphe götürmez. MOBI ise bu potansiyeli taşımacılık sektöründe, ödeme sistemlerinden veri takibine, tedarik zincirinden tüketici finansmanı ve fiyatlandırmasına ve hatta otonom araçlar ve seyir ortaklığı gibi alanlarda da geliştirmeyi planlıyor.

Otomotiv sanayisinde ki şirketlerin blockchain teknolojisine ilgi duyması yeni değil. Toyota bu konuda kendi araştırma grubunu kurup çalışmalara başladı bile. Renault, 2016 yılının Ekim ayında, blockchain teknolojisinin araştırılması ve geliştirilmesi üzerine kurulu R3 araştırma konsorsiyumuna katılmıştı. Daimler ise Linux Vakfının Hyperledger projesine dâhil oldu. MOBI ise tamamen otomotiv sanayisine odaklı projeler geliştirmek üzerine çalışacak.

Yaptığı bir açıklamada, blockchain teknolojisinin otomotiv endüstrisinde, tüketicilerin satın alma, sigortalama ve kullanma alışkanlıklarını yeniden tanımlayacağını belirten MOBI’nın CEO’su Chris Bellinger; otomotiv üreticilerini, tedarikçileri, girişimleri ve devlet kurumlarını bir araya getirerek, tüketiciler ve toplumların yararına olan bu teknolojinin adaptasyonunu hızlandırmak üzere çalışacaklarını anlattı.

Organizasyonun yönetim kurulunda dikkat çeken diğer isimler ise; Ethereum kurucularından ve ConsenSys’in kurucusu Joseph Lubin ve Hyperledger’in yönetim direktörü Brian Behlendorf.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.