BMW batarya fabrikası kuruyor

BMW batarya fabrikası kuruyor

Ürettiği hibrit otomobillerle (i3, i8) başarı yakalayan BMW batarya fabrikası inşa etmeye hazırlanıyor. Alman otomobil devinin Tayland'da kuracağı fabrikanın maliyeti yaklaşık 57 milyon dolar olacak.

Gelişen teknolojiyle birlikte yenilenebilir enerji kaynaklarına olan meyil arttı. Büyük ölçekleri firmalar artık güneş ve rüzgar enerjilerine ağırlık veriyor. Otomotiv firmaları da aynı şekilde…

Son zamanlarda elektrikli ve hibrit otomobiller oldukça çoğaldı. Özellikle Tesla Motors'un bu alanda yaptığı teşviklerle birçok otomotiv firması elektrikli ve hibrit otomobil üretmek için kolları sıvadı. Bu şirketlerden bir tanesi de dünyaca ünlü otomotiv devi BMW.

Bildiğimiz üzere BMW'nin hali hazırda i3 ve i8 olmak üzere 2 adet plug-in (şarj edilebilir) hibrit otomobili bulunuyor. i3 daha çok aile otomobili isteyenlere hitap ederken, i8 ise spor otomobil olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik her ikisi de hibrit olmasından dolayı hem yakıt cimrisi hem de doğa dostu.
 
BATARYA FABRİKASI KURUYOR
Görünen o ki BMW bu alandaki çalışmalarını genişletmeye karar verdi. Zira Alman otomotiv devi Tayland'da yeni bir batarya fabrikası kuruyor. Hibrit otomobiller için batarya üretileceği açıklanan bu fabrikanın yapımına 2017'nin ikinci yarısında başlanacak. Fabrikanın maliyetinin ise yaklaşık 57 milyon dolar olması bekleniyor.
 
"FİYATLARIN İNECEĞİNE İNANIYORUZ"
Tayland Sanayi Bakanı Atchaka Sibunruang konuyla alakalı şu açıklamada bulundu: "Ülkemizde hibrit otomobillerin fiyatı hayli yüksek. Bu yüzden insanlar bu otomobilleri tercih edemiyor. Fakat bu fabrikanın kurulmasıyla bu fiyatların bir nebze olsun aşağı ineceğine inanıyoruz."
 
YENİŞAFAK
 
LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.