BMC, yatırım için istimlak bekliyor

BMC, yatırım için istimlak bekliyor

BMC’nin bu yılki yatırımı 80 milyon lira olacak. Türkiye’nin yüzde 100 bağımsız iki otomotiv şirketinden biri olan BMC, hem üretim hem ihracat hem...

BMC’nin bu yılki yatırımı 80 milyon lira olacak. Türkiye’nin yüzde 100 bağımsız iki otomotiv şirketinden biri olan BMC, hem üretim hem ihracat hem de yatırımda rekora koşuyor.

Cirosunun yüzde 6’sını ayırdığı araştırma-geliştirme çalışmalarıyla 2015 yılında üreteceği modelleri geliştiren BMC, Turgutlu’daki yatırımına da bu yıl başlamayı planlıyor. İzmir’deki tesislerinde yılda 15 bin adet otobüs, kamyon ve hafif ticari araç üreten BMC, yeni yatırım için gün sayıyor.

Busworld Fuarı’nda görüştüğümüz BMC Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Demirpençe, Turgutlu yatırımı için henüz söz verilen arazinin kendilerine verilmediğini söyledi. Demirpençe, “BMC’nin geleceği açısından yeni yatırıma bu yıl başlamak zorundayız. Bize verilecek arazinin istimlak işlemlerinin bitmesi gerekiyor. Yoksa yeni yatırımımız için yeni yer aramak zorunda kalacağız” dedi.

Polonya otobüsü geldi

BUSWORLD’e Türkiye’de otobüs üreten firmaların yanı sıra yabancılar da katıldı. Türkiye otobüs sektörünün gücünü gösterdiği fuarda Polonyalı Solaris, Ukraynalı Cityuaz ve Hollandalı V&L firmaları da Türkiye pazarına girmek için modellerini sergiledi.

Kur artışı yerliye yarar

SON günlerde yaşanan kur artışının yerli üreticilerle ihracatçıları sevindireceğini söyleyen Demirpençe, “Bizim yerlilik oranımız yüzde 70’lerde. Bu nedenle artan kurlar bizi olumsuz etkilemiyor. Değerli YTL nedeniyle ithal modellerin satışı daha yüksek seyrediyordu. Şimdi onların fiyatları artacağı için pazarda yerli araçlar lehine bir denge oluşacak. Burada en önemli atağımızı hafif ticari aracımız Megastar ile yapacağımızı tahmin ediyoruz” bilgisini verdi.

BUS&TRUCK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.