"Blockchain, lojistikteki sorunları ortadan kaldırabilir"

"Blockchain, lojistikteki sorunları ortadan kaldırabilir"

Netcoins CEO’su Michael Vogel "Blockchain lojistik için mükemmel bir araçtır, çünkü geleneksel veritabanını bir sonraki seviyeye geçmesi için denetim altında tutma ve müdahale etmeye karşı koyma için ideal olan değiştirilemeyen bir kayıt gerektirir" diyor

Zincirlerin halkasında olan her süreci, malları ve hizmetleri takip edebilmek insanın sosyal ve ticaret hayatında önemli bir süreç haline geldi. Uluslararası ticaret ve lojistik genişlemeye devam ederken, etkin hizmet sunumu ve değer transferi sağlamak için daha verimli yöntemler geliştiriliyor. Fakat bazı sınırlamalar halen devam etmekte olduğu için Blockchain’in içerdiği özelliklerin uygulanmasını gerekli kılıyor.

Blockchain lojistik sektöründeki insan hatalarını azaltacak

Netcoins CEO’su Michael Vogel verdiği bir röportajda, lojistik sistemin temel sınırlamasının insan unsuru olduğunu söylüyor. Vogel’e göre, veri girişi, denetleme, yazım hataları ve hatalı hesaplamalardan kaynaklanan hatalar olup olmadığına bakılmaksızın, insani güç içeren tüm süreçler gecikme ve hata olasılığını beraberinde getirmektedir. VISA Europe, iç fon yerleşimlerini iyileştirmek için (tepki süresini ve doğruluğunu iyileştirmek için) Bitcoin ve Blockchain teknolojisini arka planda kullanma fikrini araştırıyor.

 “Blockchain büyük tasarruf sağlayacak.”

Blockchain ağları kitlesel pazar düzeyinde ilk adımlarını atmaya başlar başlamaz, uluslararası ticaret endüstrisini yılda en az 50 milyar dolar tasarruf edecektir. Bunun yanında blockchain teknolojisi, lojistik endüstrisini olgunlaştıracak kadar sıradan masraflarla yılda 500 milyar dolardan fazla tasarruf edebilir.

Daha yüksek seviyede güvenlik

Monarch, internet bağlantılı cihazların daha yüksek bir güvenlik seviyesine ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Monarch, dağıtık defterler, gelişmiş şifreleme, akıllı sözleşmeler ve azaltılmış aracılarla en iyi korumayı sağladığı için Blockchain teknolojisinin bu açıdan eşsiz bir çözüm olduğuna dikkat çekiyor. Sonuç olarak bu, yolsuzluk, fidye, hırsızlık, prim ücretleri ile ilgili sorunları çözmede yol gösterecektir.

Maliyetler azalacak

Never Stop Marketing’in CEO’su Jeremy Epstein’e göre, tedarik zincirindeki en büyük zorluklardan biri de birbiriyle bağlantı ve iletişim halinde olmayan gereksiz sistemler.

Epstein, hükümetler veya satıcıların, gönderilerde bekledikleri içeriğin olduğunu doğrulamak için çok zaman harcadığını belirtiyor. Bu da müşteriye maliyet olarak geri dönüyor. Epstein sözlerini şöyle tamamlıyor:

Blockchain teknolojisi bize bu çabalardan kaynaklanan yavaşlığın ortadan kaldırılmasını ve belirli bir konteynerda listelenen ürünlerin bulunduğundan emin olmamızı sağlayarak daha fazla müdahalenin olmamasını sağlayacak. Böylece daha düşük maliyetlerle yüksek kaliteli malların tedarikine olanak tanıyacak. Ayrıca Blockchain, gümrük muhafaza masraflarını düşürecek ve güvenliği arttıracak.

Murat YILMAZ - KRİPTO PARA HABER

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.