BLMYO'da mükemmelliği aradılar

BLMYO'da mükemmelliği aradılar

Dünyada ticari sınırların giderek silikleşmesi ile yok edici rekabetin çok daha fazla ön plana çıkmasına bağlı olarak, işletme ve kuruluşlar açısından...

Dünyada ticari sınırların giderek silikleşmesi ile yok edici rekabetin çok daha fazla ön plana çıkmasına bağlı olarak, işletme ve kuruluşlar açısından değişen rekabet koşullarında ürün ve hizmet kalitesinde sürekli daha iyiyi aramak ve daha iyi olmak adeta bir zorunluluk haline geldi. Bu yaklaşım ile Beykoz Lojistik Meslek Yüksekokulu (BLMYO), Lojistik Derneği (LODER) ve Kalite Derneği (KALDER) işbirliğinde, son dönemde dünyada hızla artan ticaret hacmine de bağlı olarak giderek gelişen Lojistik Sektörü özelinde kalite konusunun ele alındığı Mükemmellik Modeli ve Lojistik Sektör Uygulaması paneli yaklaşık 300 kişinin katılımıyla BLMYO konferans salonunda gerçekleştirildi.

BLMYO Müdür Yardımcısı Baki Aksu' nun açış konuşmasıyla başlayan etkinlikte KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Salih Arıman ve LODER Yönetim Kurulu Üyesi Aydan Bilgel' in dernek tanıtımlarından sonra LODER Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Mehmet Tanyaş'ın başkanlığını yaptığı ve LODER Genel Sekreteri Engin Koban, Borusan Lojistik Genel Müdürü Kaan Gürgenç ve KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Salih Arıman'ın panelist olarak katıldığı panele geçildi.

Lojistik Sektöründe Kalitenin Önemi konulu sunumunda, Lojistik hizmet alan firmalar açısından lojistik hizmet sağlayıcı firma seçiminde önemli tercih kriterleri olan ?hizmet maliyeti ile finansal, operasyonel, itibar yönetimi ve ilişki yönetimi performanslarının? ön plana çıktığını ifade eden Engin  Koban, kurumsal performans açısından rekabet edilebilirlik ve tercih edilebilme düzeyinin arttırılmasında lojistik hizmet sağlayıcı firmalarda  ?finans kaynakları, yetenek, yetkinlik ve kalite yönetiminin? sisteme dâhil olması gerektiğini belirterek, başarılı uluslararası uygulamalardan örnekler verdi.

Koban, sunumunun son bölümünde; Kurumsal Gelişim Stratejisi kapsamında Kalite Yönetim Sisteminin doğru çalışması için  ?insan, yönetim ve organizasyon yapısı?  önemlidir. Ancak tüm süreçlerde başarının kilit anahtarı insandır. Onun için 21. Yüzyıl yaklaşımı müşteri odaklılığın bir adım ötesi olan  ?İnsan Odaklı Yaklaşım?dır? dedi.

Borusan Lojistiğin EFQM uygulamalarını ve başarı hikâyesini anlatan Kaan Gürgenç; "Borusan Lojistik olarak 2002 yılında oluşturdukları stratejik planla başlayan yolculukta, sürekli yükselen başarı grafiğimizde Mükemmellik Modeli uygulamasının büyük etkisi vardır. Sistemin gösterdiği yoldan ilerlerken süreçlerle yönetim ve stratejilerle yönetimin entegrasyonuna özellikle dikkat ederek öğrenen bir organizasyon oluşturmak gerekiyor.  Biz bunu başardık? dedi.

2006 yılında kendi iş süreçlerine uygun olarak gerçekleştirdikleri entegrasyonda verimlilik ve güç birliğine odaklandıklarını başarıya ulaşmada önem verdikleri bir diğer konunun da bireysel hedeflerden yola çıktıklarını ve 2008 yılında vizyon, strateji, uygulama ve sonuçlardan oluşan sarmal yapıyı kurduklarını belirterek hedeflerinin sektörde uluslararası platformda ilk 10' a girmek olduğunu belirtti.

EFQM Mükemmellik Modeli hakkında paylaşımında bulunan KalDer Yönetim Kurulu Üyesi Salih Arıman ise; Mükemmellik Modelinin üç bütünleşik unsur temel kavramlar, model ve radardan oluşan dinamik bir model olduğunu vurgulayarak herhangi bir kuruluşun sürdürülebilir mükemmelliğe erişebilmesi sürecinin temelinde yatan ilkeler hakkında bilgi verirken iş birlikleri oluşturmanın önemine değinerek, Mükemmellik Modelinin toplam 9 kriterden oluşan girdiler ve sonuçlar bölümlerinden oluştuğunu buradaki temel noktanın öğrenme, yenilikçilik ve yenileşim olduğunu belirtti.

Daha sonra modelin değerlendirme ve yönetim aracı RADAR konusunda paylaşımda bulunan Arıman sunumunun son bölümünde modelin 2010 revizyonunda yapılan değişiklikleri ve başarıya ulaşmada kararlılığın önemli olduğunu katılımcılara aktardı.











LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.