Bir tarih satışa çıktı

Bir tarih satışa çıktı

 Çanakkale deniz ulaşımının tarihi gemisi Cemalettin Erem satılıyor.  35 yıldır Çanakkale halkına hizmet veren geminin satış ihalesi 21 Şubat,...

 

Çanakkale deniz ulaşımının tarihi gemisi Cemalettin Erem satılıyor.  35 yıldır Çanakkale halkına hizmet veren geminin satış ihalesi 21 Şubat, saat: 14:00’de İl Özel İdaresi Merkez binasındaki Encümen Toplantı Salonu’nda İl Encümeni huzurunda yapılacak.

Çanakkale'de deniz ulaşımı denilince ilk akla gelen arabalı vapurlardan olan Cemalettin Erem satışa çıktı. 1970 yılında yapılan ve 35 yıldan bu yana da Çanakkale Boğazı’nda hizmet veren Cemalettin Erem’in satışıyla Çanakkale tarihinden bir belde daha adeta silinmiş olacak. Cemalettin Erem’in satışına ait şartnamenin Çanakkale İl Özel İdaresi’nin http://www.canakkaleozelidare.gov.tr/ adresinde yayınlandığı bildirildi.

Çanakkale İl Özel İdaresi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Gestaş Deniz Ulaşım Turizm Ticaret A.Ş. tarafından kullanmakta iken ekonomik ömrünü tamamlamış olması nedeniyle İl Genel Meclisi’nin 06.07.2011 gün ve 2011/59 sayılı kararı ile idare kayıtlarından terkin edilmesine karar verilen ve İl Encümeni’nin 23.08.2011 gün ve 301 sayılı kararı gereğince hurda olarak satılacak olan 1077,07 grostonluk M/F Cemalettin Erem adlı gemi; İl Encümeni’nin 17.01.2012 tarih ve 2 sayılı kararı gereğince 2886 Sayılı Kanunun 45. maddesi uyarınca açık artırma usulüyle satışa çıkarıldı. Geminin satış ihalesi 21.02.2012 tarihinde, saat: 14:00’de Kayserili Ahmetpaşa Caddesi, Valilik Yanı, Çanakkale adresindeki İl Özel İdaresi Merkez Binasındaki Encümen Toplantı Salonu’nda İl Encümeni huzurunda yapılacak.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.