"Beyrut limanını inşa ederiz, MIP Lübnan'a hizmete hazır"

"Beyrut limanını inşa ederiz, MIP Lübnan'a hizmete hazır"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanımızın Lübnan'ın hizmetinde olacağını ifade ettik. Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresini inşaya hazırız" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde tarihin gördüğü en büyük patlamalardan biriyle karşı karşıya kalan Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ulaştı.

Cumhurbaşkanı Oktay öncülüğündeki Türk heyetinin, Beyrut'ta Lübnan Cumhurbaşkanı Aoun ve Lübnan Başbakanı Diyab ile görüşmesi bekleniyor.

Türk heyetinin resmi temasların ardından patlamanın gerçekleştiği liman bölgesine giderek olay yerinde incelemelerde bulunacağı bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde Beyrut Limanı'ndan bulunan 2750 ton amonyum nitratın patlaması sonucunda Beyrut savaş alanına dönmüş, patlamada en az 154 kişi hayatını kaybetmişti.

OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile yaptığı görüşmenin ardından bir açıklama yaptı.

Oktay, "Lübnan Cumhurbaşkanı Avn'a daha fazla gıda yardımına, tıbbi yardıma hazır olduğumuzu, buna devam edeceğimizi ilettik.Türkiye'nin tüm hastaneleri ve tüm hava ambulansları Lübnan'ın hizmetindedir. Beyrut Limanı tekrar ayağa kaldırılıncaya kadar Mersin Limanımızın Lübnan'ın hizmetinde olacağını ifade ettik. Ciddi şekilde zarar gören Beyrut Limanı ve çevresindeki binaların inşası konusunda Türkiye sonuna kadar hazır." ifadelerini kullandı.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.