Benzine 9 kuruş indirim

Benzine 9 kuruş indirim

Benzin fiyatlarına dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litrede 9 kuruşluk indirim yapıldı. Sektör yetkilileri yapılan indirimin, döviz kuru...

Benzin fiyatlarına dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litrede 9 kuruşluk indirim yapıldı.

Sektör yetkilileri yapılan indirimin, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki düşüşten kaynaklandığını belirtti. ÖTV artışları nedeniyle benzinin Türkiye’nin bazı bölgelerinde litrede 5 liranın üzerine çıkmasının ardından, indirimler ard arda geliyor. Dün geceden itibaren yapılan yeni fiyat ayarlaması ile birlikte benzin, son bir hafta içinde ikinci kez indirilmiş oldu. Böylelikle İstanbul’da 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi 4.60 liraya kadar geriledi.

13 Ekim’deki 9 kuruşluk zammın ardından benzinin litresi Doğu’daki bazı illerde 5 lirayı aşmıştı. 29 Eylül’de gelen 9 kuruşluk zamla Türkiye, dünyanın en pahalı benzinini tüketen ülke haline gelmişti. 17 Ekim’de benzine 12-13 kuruşluk indirim yapılmış, ve benzinin litresi de 4.77-4.86 liraya inmişti. Bu indirimin ardından Türkiye en pahalı benzin kullanan ülke rekorunu Norveç’e iade etmişti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.