Belge Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Belge Kiralarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Yeni bir araç ile nakliye işi yapmak istiyorsunuz ama gerekli Yetki belgesine sahip değilsiniz. Kantarlardan kaçmamak ve ceza yememek için bu belgeleri kiralarken nelere dikkat etmeliyiz sizin için araştırdık.

K1 Yetki belgesine ihtiyacınız var ve tüm imkanlara rağmen almak için gerekli şartları tamamlayıp alamıyorsunuz. Sizde birçok nakliyeci esnafımız gibi Lojistik şirketlerden K1 Yetki Belgesi yerine geçen L1 Belgesini kiralıyorsunuz. Ama bu işlem sonucunda maalesef çok zarar gören esnaflarımız var. Bizlerde bu belgeleri kiralarken en azından dikkat etmeniz gereken noktaların altını çizerek zararınızı en aza düşürmeyi hedefliyoruz. İlk olarak şunun altını çizelim K1 belgesi Ulaştırma bakanlığının verdiği 39 belgeden birisidir. Bakanlık dışında bir kurumca satılamaz, kiraya verilemez ve devredilemez. Ancak L1 yetki belgesi sahibi şirketler araçlar kendi şirketleri bünyesinde çalışacak göstererek kendi belgelerinden faydalandıra bilir. Bu nedenle size biz K1 Belgesi kiraya veriyoruz diyenlere itibar etmeyin yaptığınız işlem L1 Belgesine kaydolmaktır. Şimdi size sıra ile nelere neden dikkat edeceğinizi sıralayalım.

  1. İlk ve En Önemli madde görüştüğünüz kişi aracı olmasın. Lojistik şirketlere bu konuda komisyon karşılığı çalışan birçok kişi ve kurum bulunmaktadır. Bu kişiler yaptıkları işlemleri şirketler ile yollarını ayırınca Lojistikler inkar ederek üyelerin düşümünü yapabiliyor.
    ÇÖZÜMÜ: Çalışacağınız Firmanın merkez adresini arayarak kendileri ile bu işlem karşılığında ödeyeceğiniz bedel karşılığında fatura ve sözleşme talebinde bulunun.
  2. Üyeler gününde önce çıkartılabiliyor ve kantar yada kolluk kuvvetleri kontrollerinde hiç farkında bile olmadan büyük cezalar yiyebiliyorlar. Yaptıkları işlemde ise yetkinin tamamen Lojistik firmasında olmasından dolayı hiçbir hak talep edemiyorlar.
    ÇÖZÜMÜ: Muhakkak kendi tanıdıkları çevreden referans istesinler. Sosyal medya yada başka alanlarda yapılan yorum ve referanslara itimat etmesinler. Üstelik bir referansa itimat etmesinler.
  3. Günümüzde belge kiraya veren firmalarının bir bölümüne büyük iş veren Lojistik firmalar yük sarmamaktadır. Belgeyi kiralamadan evvel buna dikkat etmelisiniz.
    ÇÖZÜMÜ: Belge kiralamadan evvel büyük iş veren firmalardan referans almalısınız. En azından yük sarıp sarmadıklarını sormalısınız.
  4. Maalesef bu işi sadece belge ticareti olarak yapanlar var. Bunlar sektörde olan kişiler değil. Kotaları tamamen dolduğu zaman şirketi kapatıp yeni şirket kurarak tüm üyelerin mağdur olmalarına neden oluyorlar.
    ÇÖZÜMÜ: Belge kiralarken o şirketin geçmişini sadece belge işimi yaptığını yoksa lojistik işi ile gerçekten çalışıp çalışmadıklarını sorgulamak gerekir. Unutmayın gerçekten lojistik işi yapan firma şirketini lav edip yenisini kuramaz.
  5. Şirketler belge kiralama aşamasında telefonlarınıza nefes aldırmazken kiralama sonrasında muhatap bulamayanlar çok ciddi sıkıntı yaşıyorlar.
    ÇÖZÜMÜ: Müşteri hizmetleri numaraları seri çalışmalı ama daha önemlisi şirketin büyük kamyon garajlarında kendi ofisleri ve çalışanları bulunmalı. Bu şehirlerdeki ofislerin kendi ofislerimi yoksa ilk maddede belirttiğimiz komisyoncumu olduğunu anlamak için ise belge kiralamadan evvel o şehirlere ait TİCARET ODASI BELGELERİNİ talep edebilirsiniz.

Bu maddeleri tam olarak tamamlayan firmalardan sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyoruz. Sizler için yaptığımız araştırmada ise bu maddelerin tamamını taşıyan bir firma sizler için tespit ettik. Türkiye’de bu işi en başarılı olarak yapan firmaların başında elen Yurt Lojistik yukarıdaki tüm maddelerin garantisini size sunuyor. Bu firmaya www.yurtlojistik.com.tr ve www.k1belgesi.com adreslerinden 444 6 043 nolu telefon numarasından ulaşabilirsiniz.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
29 Yorum